Σύνδεση

Σύνδεση

Μετάφραση

enfrdeitptrues

Δήμος Βελβεντού: Eνημέρωση για την κατάσταση στο Καταφύγι, όπου είναι κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα καθώς για το νερό στον οικισμό Βελβεντού


anakoinwsi dimou velventou

 

  • Α. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

Τέσσερις κάτοικοι βρίσκονται στο αποκλεισμένο συγκοινωνιακά Καταφύγι, που εδώ και τρεις μέρες είναι  χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ταυτόχρονα οργανώθηκαν και γίνονται τα εξής:

α) Ένα συνεργείο από την Π.Ε. Κοζάνης με μπουλντόζα & φορτοεκσκαφέα και από αύριο με υλοτόμους  από το Δήμο εργάζεται για τον αποχιονισμό του δρόμου από την Αγία Κυριακή για να υπάρξει πρόσβαση στον οικισμό του Καταφυγίου και στους αποκλεισμένους κατοίκους.

β)  Ένα δεύτερο συνεργείο με μηχανήματα και υλοτόμους εργάζεται για τον αποχιονισμό του δρόμου από τη διασταύρωση Κατερίνης προς το Καταφύγι.

γ) Ένα  άλλο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ εργάζεται για την οργάνωση της αποκατάστασης των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, που έχει πολλά πεσμένα δέντρα σε καλώδια  της διαδρομής αλλά και ορισμένες πεσμένες κολώνες.

                Και οι δυο δρόμοι από Αγία Κυριακή και από Παλαιογράτσανο έχουν αμέτρητα πεσμένα δέντρα που καθυστερούν σημαντικά την όδευση στα αποχιονιστικά μηχανήματα.

  • Β. ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

                Συνεργείο του Δήμου μετά την χθεσινοβραδινή αυτοψία, από σήμερα το πρωί έκανε αποχιονισμό του δρόμου στο τμήμα των αποκατασταθέντων κατολισθήσεων του Μπιτζινίσιου και ακολούθως έλεγχο για να διαπιστώσει το σημείο με τον σπασμένο αγωγό νερού. Λόγω της πολύ μεγάλης χιονοκάλυψης  (πάνω από 1 μ.) δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί το σπάσιμο του αγωγού. Αύριο πρωί θα γίνει νέα επιχείρηση του Δήμου για τον εντοπισμό του σημείου ώστε, αν βρεθεί, να προχωρήσει η αποκατάσταση.  Ως τότε θα γίνονται διακοπές στο δίκτυο ύδρευσης για να υπάρχει το ελάχιστο νερό για κάποιες ώρες της μέρας για τις πρώτες ανάγκες των κατοίκων.

 

 

Logo Dimos Velventou no white outside

 

 

Πηγή

 

Η Νεράιδα, με την υπέροχη θέα στη γέφυρα Σερβίων και τη λίμνη Πολυφύτου [ΒΙΝΤΕΟ]

 

 neraida kozainis 1

 

Ήταν Νοέμβρης του 1976 όταν έγιναν τα εγκαίνια της μεγαλύτερης για την εποχή σε μήκος γέφυρας στην Ελλάδα μα και στα Βαλκάνια, με το συνολικό της μήκος να φτάνει τα 1372 μέτρα και το πλάτος της τα 13. Η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων έγινε για να ενώσει τις δυο όχθες της νεοδημιούργητης τότε τεχνητής λίμνης Πολυφύτου, μιας μακρόστενης τεχνητής λίμνης στην κοιλάδα του ποταμού Αλιάκμονα, αλλάζοντας για μια ακόμα φορά τον γεωμορφολογικό χάρτη της χώρας. Μάλιστα, για πολλά χρόνια μετά την κατασκευή της, θεωρούνταν ως μια εκ των μεγαλυτέρων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Όταν ξεκίνησαν τα έργα για την κατασκευή της το 1972, η λίμνη δεν είχε πάρει ακόμα το τελικό της σχήμα, με αποτέλεσμα τα πέδιλα από τις 27 γιγάντιες κολώνες της, να χτιστούν σε στέρεο έδαφος όπως και η θεμελίωσή της. Το τοξωτό της σχήμα μα και το κενό εσωτερικό των στηλών της, αποτέλεσαν στοιχείο ασφάλειας και σταθερότητας, σε σχέση μάλιστα με όλες τις προηγούμενες γέφυρες που το μήκος τους δεν ξεπερνούσε τα 250μ και ήταν ευθύγραμμες. Στα πέδιλα και τα αναχώματα της θεμελίωσης χρησιμοποιήθηκε αμμοχάλικο από το υπάρχον φυσικό υλικό του ποταμού, ενώ τα συνολικά υλικά που συντέλεσαν στην κατασκευή ήταν ισχυρό σκυρόδεμα, σίδερο και χάλυβας.

Σήμερα αποτελεί τμήμα της Εθνικής Οδού Κοζάνης-Λάρισας, και μια εκ των δυο γεφυρών που περνούν πάνω από τα νερά της τεχνητής λίμνης Πολυφύτου.
Όμως η κατασκευή της λίμνης υπήρξε μοιραία,  καθώς ανάγκασε δια της βίας με το κλείσιμο του φράγματος, τους κατοίκους του οικισμού της Νεράιδας να μεταγκατασταθούν. Η ιστορία τους μεγάλη, ξεκινά από τον το ΝΑ Πόντο στην περιοχή Σεβάστεια, όπου με την ανταλλαγή του 1922 αφήνουν όλα τους τα υπάρχοντα και με μια βαλίτσα στο χέρι εγκαθιστώνται κοντά στα Λεύκαρα Κοζάνης. Μα το 1929 αποφασίζουν να κατέβουν το λόφο, και να στήσουν το σπιτικό τους από την αρχή, κοντά  στον ποταμό Αλιάκμονα, εκμεταλλευόμενοι την εφορία που τους προσέφερε το υγρό στοιχείο του ποταμού. Καλλιεργούν τα χωράφια τους και ασχολούνται με την κτηνοτροφία, έχοντας μια καλή ζωή σε έναν παραμυθένιο τόπο, που ο τότε Δεσπότης Κοζάνης Ιωακείμ εντυπωσιασμένος ονομάζει Νεράιδα.

 

 

Μα η ιστορία του χωριού και των κατοίκων μέλλει να αλλάξει. Το 1974 το χωριό κομματιάζεται και οι κάτοικοι με ελάχιστες αποζημιώσεις αναζητούν για τρίτη φορά νέο τόπο. Πολλοί από αυτούς εγκαταστάθηκαν στο σημερινό λόφο της Νεράιδας, καθώς και στο Πλατύ Ημαθίας, στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στην Κοζάνη ενώ υπήρξαν αρκετοί που ξενιτεύτηκαν.

Η σημερινή Νεράιδα είναι ένα πανέμορφο χωριό που ατενίζει καθημερινά το παρελθόν της στα πεντακάθαρα νερά της λίμνης που αλλάζουν χρωματισμούς με βάση τις διαθέσεις του καιρού. Πότε μπλε, πότε γκρι, πότε πράσινα, μερικές φορές άγρια μα τις περισσότερες ήρεμα και γαλήνια. Και όταν μετά τις ασταμάτητες βροχές της περιοχής, αντικατοπτρίζεται σε αυτήν το πανέμορφο ουράνιο τόξο, τότε γίνεται μαγική, προσφέροντας το καλύτερο θέαμα της, σε μια προσπάθειά της να εξιλεωθεί για όλα όσα άθελά της προκάλεσε. 


neraida kozainis 2

 

Πηγή

 

ΠΕ Κοζάνης: Εγκρίθηκε η πρόταση για τη μελέτη «Βελτίωση επαρχιακής οδού από τη διασταύρωση ΕΟ Κοζάνης – Σερβίων έως το Βελβεντό» μετά από αίτημα του Δήμου Βελβεντού

 

 diastaurwsi velventou veltiwsi dromou

 

Την έγκριση για την υποβολή πρότασης εκπόνησης μελέτης της πράξης «Βελτίωση επαρχιακής οδού από τη διασταύρωση ΕΟ Κοζάνης – Σερβίων έως το Βελβεντό», μετά από αίτημα του Δήμου Βελβεντού από την αρχή της επαναλειτουργίας του τον Σεπτέμβριο του 2019 το οποίο έγινε αποδεκτό από την ΠΕ Κοζάνης, εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της 21ης Δεκέμβρη 2021 η αντιπεριφερειάρχης  Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια.

Ο δρόμος έχει κατασκευαστεί το 1975 μετά την κάλυψη του παλιού δρόμου από τα νερά της τεχνητής λίμνης.

Η πρόταση, συνολικής αμοιβής ποσού 660.317,23 € , θα υποβληθεί στο Ε.Π «Δυτ. Μακεδονία» ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το προεκτιμώμενο κόστος κατασκευής του έργου ανέρχεται στο ποσό των 3.950.000 €.

Αντικείμενο της επικείμενης μελέτης είναι η βελτίωση της οδοποιίας του τμήματος της υφιστάμενης επαρχιακής οδού της περιοχής του Δήμου Βελβεντού από την διασταύρωση της οδού με την Ε.Ο Κοζάνης-Λάρισας ΧΘ 0+000,00 έως την ΧΘ 9+200,00 που είναι η είσοδος του οικισμού Βελβεντού (κυκλικός κόμβος).

Η βελτίωση του υφιστάμενου αυτού δρόμου θα αναβαθμίσει τις οδικές συνθήκες βελτιώνοντας την κυκλοφορία προς τον οικισμό του Βελβεντού αλλά και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτόν, καθώς αποτελεί μια ιδιαίτερα δραστήρια περιοχή στον αγροτικό τομέα.


 

Πηγή

 

Δήμος Βελβεντού : Ανακοίνωση για δωρεάν Rapid Tests την Τετάρτη 5-1-2022

 

Rapid test kinitis monadasrapid tests dimos Velventou 5 1 2022


 

 

Logo Dimos Velventou no white outside

 

 

Πηγή

 

Δήμος Βελβεντού : Ανακοίνωση για RAPID TESTS στο ΒΕΛΒΕΝΤΟ στις 22-12-2021

 

panoramic dimos velventou with logo

 


rapid test anakoinosi 22 12 2021

 

 

Logo Dimos Velventou no white outside

 

 

Πηγή

 

Δήμος Βελβεντού : Ανακοίνωση για διανομή ΤΕΒΑ στις 17-12-2021Dimos Velventou 2020

 

 

teva anakoinosi dimos velventou

 

 

 

Logo Dimos Velventou no white outside

 

 

Πηγή

 

 

 

Δήμος Βελβεντού : Ανακοίνωση για τους Εμποροεπαγγελματίες 2022


anakoinwsi dimou velventou

 emporoempaggelmaties anakoinosi

 

 

Logo Dimos Velventou no white outside

 

 

Πηγή

 

Οι παραδοσιακές τουλούμπες Ζανδέ (Βελβεντού) άνοιξαν κατάστημα και στη Θεσσαλονίκη.

 

zande touloumpes new shop thessaloniki photo1

 

Οι παραδοσιακές τουλούμπες Ζανδέ άνοιξαν κατάστημα και στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Εγνατία στον αριθμό 108 και Πρασακάκη γωνία. Με φρέσκα προϊόντα που έρχονται καθημερινά από το παρασκευαστήριο στο Βελβεντό.

 

zande touloumpes new shop thessaloniki photo2

 

zande touloumpes new shop thessaloniki photo3

 

 

 

Πηγή

 

 

Μετόχι στο Βελβεντό Κοζάνης: Νέο γιορτινό μενού – Τρία μοναδικά πιάτα κάθε Κυριακή!


metoxi velvento december 2021

“Μια γευστική πρόκληση κάθε μέρα… ένα γευστικό ταξίδι κάθε Κυριακή”

Το Μετόχι στο Βελβεντό Κοζάνης, αποτελεί την απόλυτη πρόταση για την καθημερινή σας διασκέδαση αλλά και για κάθε περίσταση.

Κάθε Κυριακή στο καφέ εστιατόριο Μετόχι, θα βρείτε νέα μοναδικά πιάτα , εμπνευσμένα από την Ελληνική κουζίνα, αλλά και όλες τις κουζίνες του κόσμου!

-Ψαρονέφρι με crumble μανιταριών

metoxi velvento december 2021 piato1

 


-Κότσι χοιρινό

metoxi velvento december 2021 piato2

 


-Καραμανλίδικο κουλούρι με κιμά μοσχαρίσιο και καραμελωμένα κρεμμυδάκια

metoxi velvento december 2021 piato3

 

Και ακόμα πρασοτηγανιά, ζυγούρι στη γάστρα.

Με την υπογραφή και την επιμέλεια των ειδικών και διακεκριμένων σεφ του καταστήματος.

Μια γευστική πρόκληση κάθε μέρα, ένα γευστικό ταξίδι κάθε Κυριακή!

 

 

 

Πηγή

 

Ευχές του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Βελβεντού για τις γιορτές

 

merry christmas logo

 

 

logo final with bold text white1979x1746 

 

 

Ώρα

ΚΑΙΡΟΣ

3.61°C

Βελβεντός

Scattered Clouds Humidity: 75%
Wind: NW at 4.63 M/S

Ημερολόγιο

January 2022
Mo Tu We Th Fr Sa Su
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Αρχική       Ο Σύλλογος      Το Βελβεντό      Τα Νέα μας       Επικοινωνία         Χρήσιμα Τηλέφωνα

 

  Copyright © 2015 - 2022   
     Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού     

                                                                   
 Designed by  
Tech Solutions PC