Συγχαρητήρια για του νέους φοιτητές από τον Δήμαρχο ΒελβεντούΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΈΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

Καλές σπουδές στα παιδιά, που σήμερα εισάγονται στα ΑΕΙ της πατρίδας μας, στο νέο στίβο γνώσης, εκπαίδευσης και παιδείας που θα ακολουθήσουν. Ένας ορίζοντας καινούργιος ανοίγεται μπροστά τους και είναι στο χέρι τους να τον κατακτήσουν. Και όπως λέει κι ο εκ Βελβεντού ορμώμενος Ακαδημαϊκός και Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χαρίσιος Μπουντούλας: «Η γνώση που ο καθένας σας αποκτά είναι δική του και τη χρησιμοποιεί όπως νομίζει καλλίτερα σε όλη του τη ζωή. Ασχέτως πολιτικής ή οικονομικής θέσης κανείς δεν μπορεί να σας την πάρει ή να την φορολογήσει. Μόνο η γνώση θα βοηθήσει να βγει κάποιος από δύσκολες καταστάσεις. Η γνώση είναι δύναμη. Κι επιπλέον όταν την δίνεις σε άλλους δεν χάνεται, αλλά πολλαπλασιάζεται».

Ας ευχηθούμε οι προϋποθέσεις αξιοποίησης του επιστημονικού δυναμικού εντός της πατρίδας μας να βελτιωθούν και το φαινόμενο φυγής της νεολαίας μας στο εξωτερικό να περιορισθεί.

Καλόν αγώνα και στα παιδιά, που για τους δικούς τους λόγους δεν θα περάσουν από τα πανεπιστημιακά έδρανα και θα ριχτούν στην βιοπάλη. Κι αυτοί θα αποκτήσουν μια άλλη γνώση –εξίσου ισχυρή- τη γνώση της εμπειρίας. Είναι σίγουρο πως στην πορεία του χρόνου μπορούν να αποδείξουν ότι είναι εξίσου αξιέπαινοι.

                             ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
                         ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ