Και με τη βούλα de minimis για βιομηχανικά και επιτραπέζια ροδάκινα Στις περιοχές που ενισχύονται κι η Π.Ε. Κοζάνης

 

 Peaches de minimis

 

Στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τη χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παραγωγής γεωργικών προϊόντων και ειδικότερα στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής βιομηχανικών και επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών στους παραγωγούς στις Π.Ε. Ημαθίας, Πέλλας, Κοζάνης, Φλώρινας, Λάρισας και Τρικάλων.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) καθορίζεται σε 110 ευρώ ανά στρέμμα για τα βιομηχανικά ροδάκινα, σε 100 ευρώ ανά στρέμμα για τα επιτραπέζια ροδάκινα και 90 ευρώ ανά στρέμμα για τα νεκταρίνια.

Δικαιούχοι είναι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής βιομηχανικών και επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών στις Π.Ε. Ημαθίας, Πέλλας, Κοζάνης, Φλώρινας, Λάρισας και Τρικάλων, διέθεταν παραγωγικά δένδρα ηλικίας άνω των τεσσάρων ετών κατά το 2020, και έχουν υποβάλλει δήλωση εκμετάλλευσης ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2020. Σημειώνεται ότι για να κριθούν δικαιούχοι πρέπει να διατηρούν καλλιέργεια τουλάχιστον 1 στρέμμα βιομηχανικών ή επιτραπέζιων ροδάκινων ή ένα 1 στρέμμα νεκταρινιών.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ με όλες τις επιλέξιμες ποικιλίες 

 

πηγή :  kozan.gr

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο?

Στείλτε μας τα σχόλια σας!

(Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται)