Σύνδεση

Σύνδεση

Μετάφραση

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

'Access2Markets' Γνωρίστε τη νέα ευρωπαική Πύλη για το Εμπόριο συμμετέχοντας στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο στις 14 Απριλίου 2021

 

Access2Markets image1 

 

Θέλετε να κάνετε εξαγωγή ή εισαγωγή προιόντων ή υπηρεσιών; Θέλετε να μάθετε ποιους δασμούς θα πληρώσετε ή ποιους κανόνες πρέπει να ακολουθήσετε; Eάν έχετε μια μικρή επιχείρηση και σκοπεύετε να επεκταθείτε διεθνώς, τότε το Access2Markets είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε τη διαδικτυακή πύλη Access2Markets στις 13 Οκτωβρίου 2020. Η νέα αυτή πύλη συνδυάζει τις πληροφορίες από τη Βάση Δεδομένων Πρόσβασης σε Αγορές (Market Access Database - MADB) και το Γραφείο Εξυπηρέτησης για το Εμπόριο σε ένα ενιαίο εργαλείο και εισάγει μια σειρά από πρόσθετες πληροφορίες και λειτουργίες.

Για να εξασφαλιστεί η ταχεία αξιοποίηση της νέας διαδικτυακής πύλης από την ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα, η Επιτροπή διοργανώνει μια σειρά σεμιναρίων για επιχειρηματικές οργανώσεις και φορείς διασύνδεσης σε πολλά από τα Κράτη Μέλη.

Η πύλη Access2Markets αποτελεί μια ενιαία υπηρεσία μιας στάσης, η οποία καθιστά δυνατή σε μικρότερες επιχειρήσεις την πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τους εμπορικούς όρους για την εισαγωγή προϊόντων στην Ε.Ε., αλλά και για την εξαγωγή προϊόντων σε περισσότερες από 120 αγορές του εξωτερικού. Παρέχει στις επιχειρήσεις εξατομικευμένες πληροφορίες για τα προϊόντα τους μόνο με λίγα "κλικ", καθώς και εύληπτες πρακτικές πληροφορίες σχετικά με εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε., οδηγούς βήμα προς βήμα, εκπαιδευτικό υλικό, βίντεο-μαρτυρίες, και πολλά άλλα, σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ε.Ε.

 

Access2Markets image2

 

Επιπλέον, περιλαμβάνει το νέο εργαλείο αυτοαξιολόγησης κανόνων καταγωγής ROSA (Rules of Origin Self-Assessment), το οποίο φιλτράρει και εξηγεί τους κανόνες της «οικονομικής καταγωγής» ενός προϊόντος και προσφέρει μια εξατομικευμένη «τσεκ-λιστ» για να βοηθήσει τις εταιρίες να εφαρμόσουν τους κανόνες. Οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την πύλη για να αναφέρουν εμπορικά εμπόδια που συναντούν. Η πύλη Access2Markets είναι εδώ για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να ωφεληθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό από το ευρύ δίκτυο εμπορικών συμφωνιών της Ε.Ε. - και είναι δωρεάν!

Η ζωντανή παρουσίαση θα σας επιτρέψει να κατανοήσετε σε βάθος τη νέα διαδικτυακή πύλη και τα εργαλεία που προσφέρει. Το σεμινάριο θα σας δώσει τη δυνατότητα να μοιραστείτε πληροφορίες σχετικά με την πύλη εντός της κοινότητάς σας, χρησιμοποιώντας τα δίκτυα της οργάνωσής σας, καθώς και να προσφέρετε περαιτέρω σεμινάρια κατάρτισης για να μάθετε σε άλλους (συμπεριλαμβανομένων των μικρότερων εταιρειών) πώς να ωφεληθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό από την πύλη Access2Markets. Για το σκοπό αυτό θα σας παράσχουμε ένα επιμορφωτικό σετ στο τέλος του σεμιναρίου.

  • Εγγραφή: Αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το διαδικτυακό σεμινάριο σας προσκαλούμε να εγγραφείτε μέχρι τις 12 Απριλίου  2021 συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε διαθέσιμη εδώ
  • Η Γλώσσα διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι η ελληνική

  • Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 μεταξύ 09:00 και 13:00
     Μετά την εγγραφή σας θα λάβετε μέσω e-mail ένα σύνδεσμο WebEx, ώστε να συνδεθείτε και να συμμετάσχετε στο εξ αποστάσεως   σεμινάριο.
  • Στο επισυναπτόμενο αρχείο μπορείτε να βρείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο(Leaflet) για την πύλη της ΕΕ Access2Markets στα ελληνικά.

Το Πρόγραμμα του σεμιναρίου:

 

 Παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη ότι το σεμινάριο θα μαγνητοσκοπηθεί και θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες ως μέρος του επιμορφωτικού σετ, μαζί με την παρουσίαση PowerPoint που θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Το επιμορφωτικό σετ θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες στα δικά τους σεμινάρια και στις δικές τους παρουσιάσεις σχετικά με τη χρήση της διαδικτυακής πύλης. Το μαγνητοσκοπημένο βίντεο ενδέχεται επίσης να χρησιμοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για σκοπούς πληροφόρησης και να γίνει διαθέσιμο δημοσίως.

 

 Πηγή

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο?

Στείλτε μας τα σχόλια σας!

(Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται)

Ώρα

ΚΑΙΡΟΣ

Overcast Clouds
12°C

Βελβεντός

Overcast Clouds Humidity: 43%
Wind: SW at 2.6 M/S
Scattered Clouds
2.4°C / 14°C
Overcast Clouds
3.8°C / 12.3°C
Overcast Clouds
5.9°C / 8.6°C
Broken Clouds
7.6°C / 15.9°C

Ημερολόγιο

April 2021
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Αρχική       Ο Σύλλογος      Το Βελβεντό      Τα Νέα μας       Επικοινωνία         Χρήσιμα Τηλέφωνα

 

    Copyright © 2015 - 2021    
     Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού     

                                                                   
 Designed by  
Tech Solutions PC