Λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου, των Νηπιαγωγείων & του Παιδικού Σταθμού
 


 

Λόγω των υπερβολικά χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού στην περιοχή μας και επειδή δεν είναι εφικτός ο τακτικός αερισμός των σχολείων τόσο για την αποφυγή του κορωνοϊού και των άλλων κρυολογημάτων ή λοιμώξεων ή και ατυχημάτων, το Δημοτικό Σχολείο, τα Νηπιαγωγεία και ο Παιδικός Σταθμός του Δήμου μας θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021.

 

Πηγή :  velventos.gr

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Βελβεντού την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 

Λόγω των υπερβολικά χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού στην περιοχή μας και επειδή δεν είναι εφικτός ο τακτικός αερισμός των σχολείων τόσο για την αποφυγή του κορωνοϊού όσο και άλλων κρυολογημάτων ή λοιμώξεων, ή ατυχημάτων το Δημοτικό Σχολείο, τα Νηπιαγωγεία και ο Παιδικός Σταθμός του Δήμου μας θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021.
 

Πηγή :  velventos.gr

Λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου, των Νηπιαγωγείων & του Παιδικού Σταθμού
Λόγω των υπερβολικά χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή μας και επειδή δεν είναι εφικτός ο τακτικός αερισμός των σχολείων τόσο για την αποφυγή του κορωνοϊού όσο και άλλων κρυολογημάτων ή λοιμώξεων, το Δημοτικό Σχολείο, τα Νηπιαγωγεία και ο Παιδικός Σταθμός του Δήμου μας θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021.

 

Πηγή :  velventos.gr

Οργάνωση συσσιτίων 

Ο Δήμος Βελβεντού στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και της προσπάθειας κάλυψης βασικών αναγκών  συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη, προτίθεται να ξεκινήσει και πάλι την παροχή συσσιτίου σε Δημότες, κατά τα πρότυπα της δράσης πριν το 2010 και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

Πρώτη απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δηλώσουν συμμετοχή εθελοντές και εθελόντριες για να συμβάλουν στην όλη οργάνωση, για την προετοιμασία αλλά και την διανομή του συσσιτίου.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όλους, όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συνδράμουν εθελοντικά, να δηλώσουν την πρόθεσή τους στο τηλέφωνο 2464350310 ή στο e-mail  :  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  μέχρι τέλους Ιανουαρίου.

 

Ευχαριστούμε.
 

 

Πηγή :  velventos.gr

 

 

Λειτουργία Λαϊκής αγοράς Βελβεντού το Σάββατο 16/01/2021

 

Σας γνωρίζουμε τους πίνακες δικαιούμενων εκθετών για τη Λαϊκή Αγορά του Δήμου Βελβεντού, για τις 16 Ιανουαρίου 2021.
Εκ μέρους του Δήμου έχει ληφθεί μέριμνα για την τήρηση των αποστάσεων. Υποχρέωση των εκθετών είναι να λαμβάνουν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας και πρόληψης, που επιβάλλονται λόγω του κορωνοϊού.


1.- Θα πρέπει να φορούν γάντια.
2.- Να μην επιτρέπουν τους καταναλωτές να αγγίζουν τα προϊόντα πώλησης.
3.- Να παραμένουν πίσω από τους πάγκους τους και να κρατούν απόσταση ασφαλείας (2 μέτρα). Οι πελάτες να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους και οι ουρές να είναι μέχρι 5 άτομα.
4.- Να έχουν μεταξύ των πάγκων τους πέντε (5) μέτρα ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.
5.-Να διατηρούν τους διαδρόμους ανοιχτούς (κάθετοι & οριζόντιοι) για να μην δημιουργείται συνωστισμός.
6.- Να εξυπηρετούν άμεσα το καταναλωτικό κοινό –ένα άτομο κάθε φορά- και στα 10 τ.μ. να παραμένουν μέχρι τρεις καταναλωτές.
7.- Να τοποθετήσουν στους πάγκους αντισηπτικά υγρά για χρήση των καταναλωτών.
8.- Να απολυμαίνουν τακτικά τα σημεία εναπόθεσης των προϊόντων και τις ταμειακές μηχανές.
9.- Να τηρούν αυστηρά τους όρους υγιεινής και καθαριότητας (συγκέντρωση απορριμμάτων σε σακούλες ή σε κλειστές κούτες).

10.- Οι προερχόμενοι από τους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Βοΐου πρέπει να έχουν αποδεικτικό αρνητικού rapid test το πολύ τριών ημερών.


Επίσης οι πολίτες οφείλουν να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής καθώς και τις οδηγίες για την κυκλοφορία και την μετακίνηση πολιτών, που έχει εκδώσει το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.
 

Οι δικαιούμενοι εκθέτες είναι οι εξής:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ -ΕΙΔΟΣ
1. Αργυρίου Βασίλειος- Όσπρια
2. Λάσπα Αικατερίνη- Μαναβική
3. Γκουντρουμπή Σαββατούλα- Μαναβική
4. Μπέλτσος Βασίλης- Μανιτάρια
5. Παππάς Ηλίας- Μαναβική
6. Παραλούκας Βασίλης -Μαναβική
7. Μακρής Βασίλειος -Ελιές
8. Μπαλατσούκας Βασίλειος- Ελιές
9. Πεχλιβανίδου Κατερίνα- Άνθη
10. Τακουμάκης Ευάγγελος -Εσπεριδοειδή
11. Τέτος Δημήτρης- Μπαχαρικά

 

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Ζήνων Ζορζοβίλης

 

Πηγή :  velventos.gr

 

BREXIT - Εισαγωγές και Εξαγωγές Φυτών, Φυτικών Προϊόντων και άλλων αντικειμένων στο Ηνωμένο Βασίλειο 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με τις εισαγωγές φυτών , φυτικών προϊόντων και άλλων αντικειμένων από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ε.Ε. καθώς και τις εξαγωγές  φυτών , φυτικών προϊόντων και άλλων αντικειμένων από την Ε.Ε. προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε το Δελτίο Τύπου  εδώ 


Πηγή :  velventos.gr
 

Ένα χρόνο πρίν – Βίντεο από την επίσκεψη του τ.Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Δήμο Βελβεντού

 

 

Στις 12 Ιανουαρίου 2020 ο επανασυσταθείς Δήμος Βελβεντού με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπη Παυλόπουλο (2015-2020) στο Βελβεντό και τον ανακήρυξε Επίτιμο Δημότη, αναγνωρίζοντας την πολύχρονη και πολύπλευρη προσφορά του στην πατρίδα, τη λαμπρή ακαδημαϊκή και επιστημονική του σταδιοδρομία και των υπηρεσιών του στην πολιτική, στον πολιτισμό, στην επιστήμη και στον άνθρωπο. Η πρόσκληση έγινε στα πλαίσια του εορτασμού της επανασύστασης του Δήμου Βελβεντού και της επαναλειτουργίας του από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Στον χρόνο που μεσολάβησε από την επίσκεψη ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε την ιδιότητα του Επίτιμου Δημότη με τις συμβουλές και με τη πολύτιμη βοήθειά του στον επανασυσταθέντα Δήμο Βελβεντού.

 


 

Πηγή :  velventos.gr

Όροι χρήσης και τέλη Οστεοφυλάκιου
 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού, όπως έχει υποχρέωση από το νόμο, με την 110/2020 απόφαση του καθόρισε τους όρους χρήσης του Οστεοφυλακίου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, ως εξής:

 

  1. Για να αποσυμφορηθεί το Δημοτικό Οστεοφυλάκιο, οι οστεοθήκες προ του 1982 θα τοποθετηθούν στο χωνευτήρι από 1 Μαΐου 2021.
  2. Όσοι επιθυμούν να κρατήσουν στο Οστεοφυλάκιο τις οστεοθήκες συγγενών με έτος θανάτου προ του 1982 , να δηλώσουν την επιθυμία τους στο Δήμο έως τις 30 Απριλίου 2021 τηλεφωνικά στον αριθμό 2464350300 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνσηThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  3. Όποιος ενημερώνει το Δήμο για την παραμονή της Οστεοθήκης συγγενούς προ του 1982 οφείλει να δηλώνει σε ποιο φυσικό πρόσωπο θα χρεωθεί το ετήσιο τέλος οστεοφυλακίου.
  4. Το τέλος οστεοφυλακίου παραμένει όπως παλιά, στο ποσό των 7 ευρώ ετησίως και θα καταβάλλεται με τους λογαριασμούς ύδρευσης του β΄ εξαμήνου κάθε έτους από το 2021
  5. Η διαδικασία αυτή θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο για τις οστεοθήκες κάθε επομένης του 1982 χρονιάς.

 

Δείτε εδώ την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
 

Πηγή :  velventos.gr

Αποτελέσματα των rapid test στο Βελβεντό


 

Αγαπητοί συμπολιτες, σήμερα έγιναν 94 δωρεάν δειγματοληψίες για τον Κορωνοϊό και σε όλες το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.
 

Ας συνεχισουμε όλοι να προσέχουμε, να τηρούμε αποστάσεις και να φοράμε μάσκες κι όλα θα παν καλά. Ευχαριστούμε τον ΕΟΔΥ, τον λοιμωξολόγο Ιορδάνη Ρωμιόπουλο και όλους τους συνεργατες του για την όλη συμπαράσταση και βοήθεια στη διαχείριση της πανδημίας.


Ευχαριστούμε και τον ΑΣΕΠΟΠ για τη διάθεση των εγκαταστάσεων.


 

Πηγή :  velventos.gr

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού για τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και της τοπικής κοινωνίας μετά τα παρατεταμένα μέτρα lockdown

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού για τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και της τοπικής κοινωνίας μετά τα παρατεταμένα μέτρα lockdown

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2020 προχώρησε στη λήψη ομόφωνης απόφασης (αρ.123/30.12.20), η οποία αφορά στην υποβολή αιτήματος προς την κεντρική Κυβέρνηση για τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και της τοπικής κοινωνίας, οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Το θέμα συζητήθηκε και σε συνάντηση των Δημάρχων της περιοχής, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κοζάνης, κου Μαλούτα, στην οποία διαπιστώθηκε η δεινή θέση, στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις καθώς και η ανάγκη της από κοινού ενεργοποίησης των Δημοτικών Αρχών προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού αναφέρει τα εξής:

Η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 λειτουργεί τους τελευταίους μήνες ως επιταχυντής των δυσμενών εξελίξεων που έχουν κάνει ήδη  την εμφάνισή τους στην Π.Ε. Κοζάνης εξαιτίας και της απολιγνιτοποίησης.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, η Π.Ε. Κοζάνης δοκιμάστηκε επιπροσθέτως και από τη σταδιακή μείωση της λιγνιτικής δραστηριότητας, δεδομένο που μεταφράζεται, μεταξύ άλλων, σε μια κατά πολύ μεγαλύτερη του εθνικού μέσου όρου απώλεια εισοδήματος, σε παρατεταμένη υψηλή ανεργία καθώς και στη συστηματική εκροή του πληθυσμού.

Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για την απένταξη του λιγνίτη από την ηλεκτροπαραγωγή και ο επακόλουθος σχεδιασμός της ΔΕΗ για το κλείσιμο των εν λειτουργία λιγνιτικών μονάδων έως το 2023, βρήκε την περιοχή απροετοίμαστη για την επίτευξη ενός τέτοιου εγχειρήματος εντός ενός τόσο ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος. Εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός, ότι το Σχέδιο για την Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση (MasterPlan) για τις λιγνιτικές περιοχές παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο μόλις στις αρχές Δεκεμβρίου, καθώς και το γεγονός, ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Μηχανισμού για τη Δίκαιη Μετάβαση δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί, η κατάσταση που διαμορφώνεται στην τοπική οικονομία είναι δραματική.

Μπροστά στη νέα αυτή κατάσταση, οι κάτοικοι της περιοχής, οι τοπικές επιχειρήσεις, όλο το παραγωγικό δυναμικό της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση συνειδητοποιώντας την επερχόμενη οικονομική καταστροφή. Για το λόγο αυτό αναζητούνται αποτελεσματικές λύσεις άμεσα ώστε να στηριχθούν οι επιχειρήσεις, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να ανακοπεί η απώλεια του εισοδήματος των νοικοκυριών. Οι λύσεις αυτές θα πρέπει να έχουν τη μορφή λήψης και εφαρμογής μέτρων προσωρινού χαρακτήρα και να αφορούν ιδίως τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της Π.Ε. Κοζάνης που τόσο πλήττονται πολλαπλώς.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε αναγκαία τη λήψη άμεσων ειδικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών (συμπεριλαμβανομένων των αγροτών), των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων, δράσεις και ενέργειες που αφορούν στη διευκόλυνση των πολιτών στις σχέσεις τους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον πολιτισμό και τη δημόσια υγεία.

Ειδικότερα, ως προς τα μέτρα προσωρινού χαρακτήρα στον τομέα της οικονομίας και της εργασίας

 

1.– Ζητούμε την επέκταση των υφιστάμενων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ, ώστε να περιληφθούν περισσότεροι δικαιούχοι. Στο πλαίσιο αυτό η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα πρέπει να καλύπτει μεγαλύτερο εύρος επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, και να αυξηθεί το ύψος επιχορήγησης από 800 € σε 2.000 € βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

2.- Ζητούμε την αναστολή και παράταση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία για όσο διάστημα η Π.Ε. Κοζάνης βρίσκεται και θα βρίσκεται υπό καθεστώς περιστολής των οικονομικών δραστηριοτήτων, καθώς και την επιστροφή ύψους έως 75% του τζίρου που χάθηκε αναλογικά, κατά το διάστημα που οι επιχειρήσεις βρισκόταν σε αναστολή, σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019.

3.- Ζητούμε τη διεύρυνση του κύκλου των δικαιούχων της επιστρεπτέας προκαταβολής (5ος κύκλος) με ένταξη επιχειρήσεων ανεξαρτήτου ΚΑΔ και εισοδηματικών κριτηρίων και ανεξάρτητα από τον τζίρο της τρέχουσας χρονιάς καθώς και την άμεση ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ.

4.- Ζητούμε την παράταση των μέτρων αναστολής πληρωμών αξιογράφων (επιταγών, συναλλαγματικών, γραμματίων σε διαταγή), τα οποία λήγουν έως 31 Δεκεμβρίου 2020, έτσι ώστε να περιλάβει και το διάστημα του 2021.

5.- Ζητούμε την παροχή κεφαλαίου κίνησης με επιδότηση επιτοκίου έως 5 έτη για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, μέσω της σχετικής δράσης του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, ύψους 5.000 € έως 50.000 €, ώστε να εξασφαλιστεί η ρευστότητά τους, καθώς και παροχή εγγύησης του συνολικού ύψους των δανείων αυτών.

6.- Ζητούμε την διεύρυνση του προγράμματος επιδότησης και των υφιστάμενων εργαζομένων με κάλυψη μέρους  του μισθολογικού κόστους από όσες επιχειρήσεις επλήγησαν από την πανδημία, για όσο διάστημα η Π.Ε. Κοζάνης βρίσκεται και θα βρίσκεται υπό καθεστώς περιστολής των οικονομικών δραστηριοτήτων.

7.- Ζητούμε η υποχρεωτική μείωση ενοικίου να ανέλθει σε ποσοστό 80% για όσο διάστημα η Π.Ε. Κοζάνης βρίσκεται και θα βρίσκεται υπό καθεστώς περιστολής των οικονομικών δραστηριοτήτων. Η μείωση αυτή να περιλαμβάνει και τα δημοτικά ακίνητα.

8.- Ζητούμε την απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας όλων των επαγγελματικών οχημάτων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία για τους μήνες που η Π.Ε. Κοζάνης βρίσκεται και θα βρίσκεται υπό καθεστώς περιστολής των οικονομικών δραστηριοτήτων.

9.- Ζητούμε την εισαγωγή νέας ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως 120 δόσεις, η οποία θα καλύπτει όλη τη διάρκεια κατά την οποία η Π.Ε. Κοζάνης βρίσκεται και θα βρίσκεται υπό καθεστώς περιστολής των οικονομικών δραστηριοτήτων.

10.- Ζητούμε την απαλλαγή όσων επιχειρήσεων βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας από το Μάρτιο του 2020 από την καταβολή δημοτικών τελών καθώς και από το τέλος ΕΡΤ για το ίδιο διάστημα που η Π.Ε. Κοζάνης βρίσκεται και θα βρίσκεται υπό καθεστώς περιστολής των οικονομικών δραστηριοτήτων.

11.- Ζητούμε την λήψη μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας των υπαλλήλων στο σύνολο των δημοτικών υπηρεσιών και επιχειρήσεων της Π.Ε. Κοζάνης, με τρόπο που θα συνάδει με τη φύση των καθηκόντων τους.

12.- Ζητούμε την τακτική λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Βελβεντού με την αναγκαία στελέχωση.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει μείνει εκτός του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, λειτουργώντας με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτει μόνο με δικές της πρωτοβουλίες στο θέμα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, στέκεται στο πλάι των επιχειρηματιών, των εργαζομένων και των ανέργων της περιοχής. Ο συντονισμός όλων των ΟΤΑ της Π.Ε. Κοζάνης είναι μονόδρομος για την από κοινού διεκδίκηση των αιτημάτων.

Τέλος, η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη και τελεί υπό την προστασία της Πολιτείας, ωστόσο δεν μπορεί να λειτουργεί εις βάρος των οικονομικών δικαιωμάτων των πιο αδύναμων πολιτών, οι οποίοι πλήττονται δυσανάλογα από την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τα οποία στο μέτρο που είναι οριζόντια ευνοούν την ανάπτυξη αθέμιτων πρακτικών από τους πιο ισχυρούς.

 

Πηγή :  velventos.gr

 

Ώρα

ΚΑΙΡΟΣ

Scattered Clouds
0.1°C

Βελβεντός

Scattered Clouds Humidity: 59.3842%
Wind: WSW at 0.79 M/S
Overcast Clouds
0.8°C / 7.6°C
Overcast Clouds
5°C / 10°C
SP_WEATHER_LIGHT_SHOWER_RAIN
3.6°C / 8.8°C
Light rain
3°C / 7.6°C

Ημερολόγιο

January 2021
Mo Tu We Th Fr Sa Su
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Μετάφραση

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

          Copyright © 2015 - 2021                                                                                                                                                 Designed by  Tech Solutions PC
   Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού