Σύνδεση

Σύνδεση

Μετάφραση

Ενημερωτική συνάντηση, για το θέμα της Υψηλής Γέφυρας, παρουσία του Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη την Πέμπτη 23/3 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βελβεντού 

 

 

 

 

 

Logo Dimos Velventou no white outside

 


 

Πηγή

 

Δήμος Βελβεντού: Ανακοίνωση σχετικά με την εναλλακτική διαδρομή μέσω φράγματος Πολυφύτου

 

dimos velventouΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ 18 3 2023

 

 

 

Logo Dimos Velventou no white outside

 


 

Πηγή

 

 

Γεμάτο από κόσμο το Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων στην Έκτακτη συνέλευση ενημέρωσης για την Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων

 

politistiko kentro serviwn

Έκτακτη συνέλευση ενημέρωσης, με τη συμμετοχή κατοίκων κι αιρετών των Δήμων Βελβεντού & Σερβίων, για τα προβλήματα που προέκυψαν από το κλείσιμο της Γέφυρας Σερβίων πραγματοποιήθηκε το βράδυ του  Σαββάτου 18/03/2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων. 


 

 

  

 

 

 

Πηγή

 

Πρόσκληση σε συνέλευση Δημοτών των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού στα Σέρβια για το θέμα της Γέφυρας στις 18-3-2023


        gefira servivn prosklisi servia 
         
 

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ &  ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ


Εκ μέρους των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού

προσκαλούμε τους δημότες και των δύο δήμων

το Σάββατο 18/03/2023 και ώρα 19:00

στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

σε έκτακτη συνέλευση ενημέρωσης

για τα προβλήματα που προέκυψαν

από το κλείσιμο της Γέφυρας Σερβίων.

 
Ο Δήμαρχος Βελβεντού     Ο Δήμαρχος Σερβίων

   Μανώλης Στεργίου          Χρήστος Ελευθερίου

 

 

 

 

Logo Dimos Velventou no white outside

 


 

Πηγή

 

Πρόσκληση σε γενική συνέλευση των μελών του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού


MOB

 

Καλούνται τα μέλη του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση – Καταστατική Συνέλευση του ΜΟΒ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 ώρα 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού, με τα εξής θέματα:

  1. Απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ. για το έτος 2022
  2. Οικονομικός απολογισμός έτους 2022
  3. Προϋπολογισμός έτους 2023
  4. Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής
  5. Τροποποίηση καταστατικού
  6. Συζήτηση
  7. Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής

Δικαιώματα συμμετοχής στη συνέλευση και στην εκλογική διαδικασία, έχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Ομίλου μέχρι και το έτος 2022, καθώς και όλοι οι νέοι από 18 έως 25 ετών, χωρίς την υποχρέωση ετήσιας συνδρομής.


Για το Δ.Σ. του Μ.Ο.Β.

Μαλιούση Μ. Ευανθία

 

 

Πηγή

 

Κλείνει άμεσα η υψηλή γέφυρα των Σερβίων ύστερα από νέα δεδομένα για διεύρυνση των ρωγμών

 

gefira serviwn overlay

 

Κλείνει άμεσα η υψηλή γέφυρα των Σερβίων με αποψινή απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, ύστερα και από τον συναγερμό που σήμανε πριν από λίγο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την κατάσταση ασφάλειας της Γέφυρας, καθώς υπήρξαν νεότερες επιστημονικές πληροφορίες περί διεύρυνσής ρωγμών, την ώρα που επιταχύνονταν οι διαδικασίες, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος στην γέφυρα και τις εργασίες αποκατάστασης που απαιτούνται.  

Συγκεκριμένα νωρίς σήμερα το βράδυ και ύστερα από νέες πληροφορίες που έλαβε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, αποχώρησε εκτάκτως από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς όπως ανέφερε, έλαβε τις πρώτες καταγραφές που δείχνουν ότι υπάρχει μια διεύρυνση ρωγμών, γεγονός που δεν αποτελεί, κατά τον ίδιο, καλό σημάδι.

Μάλιστα ανακοίνωσε στο σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι επιστρέφει στο γραφείο του καθώς τα πράγματα είναι δύσκολα και ο ίδιος θέλει μαζί με τους επιστήμονες καθηγητές να εξετάσει τα νέα δεδομένα σε νέα σύσκεψη από την οποία προέκυψε το άμεσο κλείσιμο της γέφυρας.

Μάλιστα νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων , υπηρεσιακών παραγόντων και των Δημάρχων, Κοζάνης, Σερβίων και Βελβεντού. Στην σύσκεψη αυτή είχε καταρχήν αποφασιστεί οι αρμόδιοι να μην προχωρήσουν σε απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων εν αναμονή των πορισμάτων των ειδικών.


Δείτε την δημοσίευση του Δήμου Βελβεντού 

gefira kleinei oristika mexri neoteras

 

 

 

Logo Dimos Velventou no white outside

 


 

Πηγή

 

Eισαγγελική παραγγελία, για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, για την Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων – Στην παραγγελία, μεταξύ άλλων, τονίζεται η ανάγκη λήψεως ακόμα και μέτρων παντελούς απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε περίπτωση διαπιστώσεως έστω και της παραμικρής πιθανότητας κινδύνου κατάρρευσης της εν λόγω γέφυρας


ipsili gefira serviwn

Με παραγγελία της Διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί:

1. εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί μετά την πρόσφατη διαπίστωση ρωγμών στους τένοντες της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων διασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς χρήσεως της γέφυρας ακόμα και για οχήματα μικρότερα των 3,5 τόνων, γεγονός που παραγγέλλεται να διακριβωθεί με κάθε μέσο,

2. εάν συνεπεία των υπαρχόντων περιορισμών στη χρήση της γέφυρας διασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) από εναλλακτικές διαδρομές, ιδίως στις περιπτώσεις που τα οχήματα αυτά διέρχονται από κατοικημένες περιοχές και

3. ποιές ενέργειες έχουν γίνει έως σήμερα για την αποκατάσταση του προβλήματος ασφαλούς κυκλοφορίας στην Γέφυρα Σερβίων και ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης επίλυσης του εν λόγω προβλήματος, (επισημαίνεται ότι συναφής ποινική δικογραφία σχηματίσθηκε και το έτος 2020).

Στην ίδια παραγγελία τονίζεται η ανάγκη λήψεως ακόμα και μέτρων παντελούς απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε περίπτωση διαπιστώσεως έστω και της παραμικρής πιθανότητας κινδύνου κατάρρευσης της εν λόγω γέφυρας, μέχρι εξασφαλιστεί ότι η χρήση της δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο.


 

Πηγή

 

 

Γέφυρα Σερβίων: Κηρύχθηκαν σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας οι Δήμοι Σερβίων, Βελβεντού και Κοζάνης


gefira serviwn katastasi dimwn ektaktis anagis overlay

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με απόφασή της κηρύσσει σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας τους Δήμους Σερβίων, Βελβεντού και Κοζάνης, λόγω, όπως αναφέρεται “επαπειλούμενου κινδύνου, να δρομολογηθούν άμεσες επεμβάσεις αναβάθμισης για την ασφαλέστερη διέλευση οχημάτων και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων του επαρχιακού οδικού δικτύου, το οποίο θα εξυπηρετεί την διέλευση βαρέων οχημάτων, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης στη Γέφυρα των Σερβίων”. 

Η εν λόγω Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας για τις εν λόγω περιοχές θα ισχύει για έξι μήνες, ως και τις 14 Σεπτεμβρίου.


gefira serviwn katastasi dimwn ektaktis anagis1

gefira serviwn katastasi dimwn ektaktis anagis2
Πηγή

 

Δήμος Βελβεντού: Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας


Thea apo Katafigi pros Velventp overlay

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ 19 3 2023

 

 

 

Logo Dimos Velventou no white outside

 


 

Πηγή

 

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στο Βελβεντό (30/6- 01& 02/7) - Δηλώστε συμμετοχή


velvento 2 festival xorodiwn


Tο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στο Βελβεντό το καλοκαίρι του 2023 γίνεται πραγματικότητα!!

Σας περιμένουμε!!

Δηλώστε συμμετοχή!!

Πληροφορίες:
☎️ Τηλέφωνο 6977273721
📧 mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με εκτίμηση το ΔΣ του συλλόγου

 

 

 

Πηγή

Ώρα

ΚΑΙΡΟΣ

20.49°C

Βελβεντός

Overcast Clouds Humidity: 26%
Wind: S at 2.57 M/S

Ημερολόγιο

March 2023
Mo Tu We Th Fr Sa Su
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Αρχική       Ο Σύλλογος      Το Βελβεντό      Τα Νέα μας       Επικοινωνία         Χρήσιμα Τηλέφωνα

 

  Copyright © 2015 - 2023   
     Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού     

                                                                   
 Designed by  
Tech Solutions PC