Με χάλκινα και χορό το πανηγύρι στην Αγία Κυριακή (Σκούλιαρη) Βελβεντού
Με χάλκινα και χορό, μετά τη θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή, το πανηγύρι στην Αγία Κυριακή (Σκούλιαρη) Βελβεντού.
Οι φωτογραφίες είναι από τον δήμαρχο Βελβεντού Κο Μανώλη Στεργίου
Δήμος Βελβεντού : Ανακοίνωση για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Ο Δήμος Βελβεντού υποστηρίζοντας το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και συμβάλλοντας στη διάδοση του οράματος και του έργου του, φωταγώγησε το Δημαρχείο στις μπλε αποχρώσεις του Make-A-Wish
Ο Οργανισμός “Make-A-Wish” γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής και «φωτίζει» ξανά την ελπίδα. Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 42η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού. Ο Δήμος Βελβεντού υποστηρίζοντας το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και συμβάλλοντας στην διάδοση του οράματος και του έργου του, φωταγώγησε το Δημαρχείο στις μπλε αποχρώσεις του Make-A-Wish. Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη χαρά στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Οργανισμού, δίνοντας δύναμη με τον συμβολικό αυτό τρόπο σε όλα τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες που το έχουν ανάγκη.
Βελβεντός Κοζάνης: Ο πόλεμος στην Ουκρανία συμπαρασύρει τις εξαγωγές ροδάκινων
Τα ροδάκινα είναι μία από τις παράπλευρες απώλειες του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς η αγορά της συγκεκριμένης χώρας είναι σημαντική για το ελληνικό επιτραπέζιο ροδάκινο, όπου εξάγονται ετησίως 21.000 τόνοι, αν και πέρυσι σημειώθηκε μεγάλη μείωση στους 6.700 τόνους, λόγω της δραματικής πτώσης της ελληνικής παραγωγής, εξαιτίας του παγετού.
Στον Βελβεντό Κοζάνης, ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ, Νίκος Κουτλιάμπας, είπε στην ΕΡΤ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ζουν κάτι τέτοιο, το είχαν ζήσει και το 2014, με το εμπάργκο της Ρωσίας στα ευρωπαϊκά προϊόντα. Η Ρωσία ήταν μία τεράστια αγορά που παραδοσιακά απορροφούσε τον μεγαλύτερο όγκο της ελληνικής παραγωγής νωπών προϊόντων, όπως τα φρούτα, η οποία χάθηκε τότε και βρέθηκε διέξοδος στην Ουκρανία. Λόγω όμως του πολέμου, οι καρποί μη μπορώντας να διοχετευτούν στην Ουκρανία, θα γίνει προσπάθεια να διοχετευτούν σε χώρες, όπου η αγορά είναι κορεσμένη, ενώ ο ανταγωνισμός και οι πιέσεις θα είναι τεράστιες κυρίως από χώρες εκτός Ε.Ε, με άλλες συμφωνίες, όπως είναι για παράδειγμα η Τουρκία που θα αναδειχτεί σε βασικό ανταγωνιστή.
Την ίδια ώρα, αβεβαιότητα επικρατεί στις ελληνικές κονσερβοποιίες και κυρίως αυτή των συμπυκνωμένων χυμών ροδάκινου, καθώς η Ρωσία απορροφά το 1/3 των ελληνικών χυμών που εξάγονται, δηλαδή 8-9.000 τόνους επί συνόλου 25.000 τόνων.
Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές κομπόστας προς την Ουκρανία και τη Ρωσία, αυτές κυμαίνονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα: πέρυσι ανήλθαν σε 1.300 τόνους προς την πρώτη και 2.500 τον. προς τη δεύτερη (οι εξαγωγές προς τη Ρωσία ήταν ιδιαίτερα χαμηλές πέρυσι λόγω της μείωσης παραγωγής).
Αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι οι 8-9.000 τόνοι χυμού αντιστοιχούν σε 30-40 χιλ. τόνους συμπύρηνου ροδάκινου, τότε, αναλόγως και των εξελίξεων στην Ουκρανία, ανακύπτει ζήτημα διάθεσης για περισσότερους από 60 χιλιάδες τόνους ροδάκινου, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 6,5-7% της ετήσιας παραγωγής, η οποία, υπό κανονικές συνθήκες, προσεγγίζει τους 900 χιλιάδες τόνους.
Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:
Νομός Κοζάνης: Βελβεντό, Σέρβια, Νεράιδα
Η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων - Αλιάκμονα όπως τη βλέπουμε από τη Νεράιδα
Βρισκόμαστε στην καρδιά της Μακεδονίας, στα νότια του Νομού Κοζάνης, σε εκείνο το σημείο όπου τα Πιέρια όρη ορθώνουν το ανάστημά τους ανάμεσα στους Νομούς Κοζάνης και Πιερίας και η μεγάλη επιφάνεια της τεχνητής λίμνης του Πολυφύτου χρωματίζει με το γαλάζιο της χρώμα τον χάρτη.
Η θέα από το μπαλκόνι της Νεράιδας
22 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κοζάνης, συναντάμε το χωριό Νεράιδα, κυριολεκτικά να κρέμεται πάνω από την τεχνητή λίμνη που σχημάτισε ο ποταμός Αλιάκμονας, όταν ξεκίνησαν να κατασκευάζονται τα φράγματα.
Η Νεράιδα είναι ένας νεόδμητος οικισμός που δεν μπορούμε να πούμε ότι θα σας εντυπωσιάσει με την αυθεντικότητα και την αρχιτεκτονική του καλαισθησία. Όμως εδώ υπάρχουν επιλογές για διαμονή και φαγητό, ενώ παράλληλα το χωριό προσφέρει την καλύτερη θέα προς τη λίμνη του Πολυφύτου και τα αντικρινά Πιέρια όρη.
Το παλιό χωριό Νεράιδα, όπου είχαν εγκατασταθεί Μικρασιάτες και Πόντιοι πρόσφυγες, βρισκόταν χαμηλότερα, κοντά στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα.
Το 1972, όταν ξεκίνησαν τα έργα για την κατασκευή του φράγματος που θα δημιουργούσε τη λίμνη του Πολυφύτου, οι κάτοικοι της Νεράιδας μετεγκαταστάθηκαν ψηλότερα, στη θέση όπου βρίσκεται το σημερινό χωριό.
Το 1976, εγκαινιάστηκε η περίφημη Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, που ήταν η μεγαλύτερη σε μήκος γέφυρα των Βαλκανίων (1372 μ.) και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Όταν γέμισε νερό η λεκάνη της λίμνης, η Νεράιδα, λόγω της υπέροχης θέας της, έγινε ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς του Νομού Κοζάνης.
Βία, βυζαντινή κληρονομιά
Περνάμε την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων και φτάνουμε στην κωμόπολη των Σερβίων, η οποία απέχει 29 χλμ. από την Κοζάνη και βρίσκεται επάνω στον παλιό εθνικό δρόμο Κοζάνης - Ελασσόνας - Λάρισας. Η πόλη, αν και έχει κατακλυσθεί από πλήθος νεότερων, τσιμεντένιων κατασκευών, διαθέτει μια εξαιρετικά σημαντική βυζαντινή κληρονομιά.
Από το κέντρο της πολίχνης θα ανηφορίσετε για το βυζαντινό κάστρο, απ’ όπου μάλιστα θα ατενίσετε την εξαίσια θέα στη λίμνη του Πολυφύτου και στη μεγάλη γέφυρα του Αλιάκμονα που συνδέει την περιοχή με την υπόλοιπη Μακεδονία.
Η περιτειχισμένη βυζαντινή πόλη, εκτός από το ψηλότερο σημείο της (ακρόπολη) όπου ζούσε ο Δεσπότης (άρχοντας), συμπεριελάμβανε την Άνω Πόλη, όπου είχαν τα σπίτια τους οι έμποροι, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι αξιωματούχοι και την Κάτω Πόλη, όπου ζούσε το εργατικό δυναμικό (αγρότες, χαμάληδες, σκαφτιάδες κ.ά.).
Πιθανόν, το Κάστρο των Σερβίων να δημιουργήθηκε επί Ιουστινιανού, όμως στην ακμή του βρέθηκε κυρίως τον 11ο και 12ο αιώνα. Περιηγητές της εποχής μιλούν για μια μεγάλη πόλη, με εκκλησίες και δημόσια κτίρια. Όταν η Κωνσταντινούπολη έπεσε στα χέρια των Δυτικών, το 1204, τα Σέρβια γίνονται ένα από τα σημαντικότερα μετερίζια του νεοσύστατου Δεσποτάτου της Ηπείρου. Αργότερα πέρασαν στα χέρια των Φράγκων, των Σέρβων, για να καταλήξουν το 1393 στην κυριαρχία των Οθωμανών.
Σήμερα, εκτός από τα υπολείμματα των τειχών ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκκλησία της Αγ. Θεοδώρας της Σερβιώτισσας, με την περίφημη λιθανάγλυφη διακόσμηση στον τάφο της αγίας, τα υπολείμματα της μεγάλης βυζαντινής βασιλικής του Αγ. Δημητρίου (11ος αι.), με τις σπάνιες τοιχογραφίες, τα ερείπια των βυζαντινών πύργων, το μοναστήρι των Αγ. Θεοδώρων και η εκκλησία του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου.
Περπατήστε στο φαράγγι των Σερβίων
Σε μικρή απόσταση, ξεχωρίζει το πραγματικά εντυπωσιακό φαράγγι των Σερβίων, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει καλαίσθητες παρεμβάσεις με ένα λειτουργικό σύστημα μονοπατιών και ο ενδιαφερόμενος μπορεί, πραγματοποιώντας μια σύντομη βόλτα 40-60 λεπτών, να γνωρίσει το μεγαλύτερο μέρος του κάστρου και ταυτόχρονα να διασχίσει ένα μικρό μέρος του φαραγγιού.
Το πανέμορφο Βελβεντό
Βελβεντός, ένα κόσμημα στα ριζά των Πιερίων
Ο Βελβεντός βρίσκεται στα ριζά των Πιερίων, 14 χιλιόμετρα βόρεια και ανατολικά των Σερβίων, σε ύψος 450 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και πολύ κοντά στις όχθες της τεχνητής λίμνης Πολυφύτου. Το όνομα του οικισμού δόθηκε, κατά την επικρατέστερη άποψη, από ελληνόφωνους Λατίνους αποίκους ή από στρατιώτες που κατάγονταν από το σημερινό Benevento της Ιταλίας, σε ανάμνηση του τόπου τους. Πιθανολογείται όμως πως κάποια σχέση υπάρχει με την αρχαία θρακική θεότητα Βένδις –αντίστοιχη της θεάς Άρτεμης– η οποία ήταν προστάτιδα της φύσης και έτρεχε στα δάση ρίχνοντας τα βέλη της.
Μπαίνοντας στον οικισμό, από την πρώτη στιγμή αντιλαμβάνεσαι ότι ο Βελβεντός είναι μια όμορφη, νοικοκυρεμένη, ορεινή πολιτεία. Με μια πιο προσεκτική ματιά, εύκολα θα ανακαλύψεις, ανάμεσα στα νεόκτιστα κτίρια, αρκετά όμορφα αρχοντικά θεσσαλομακεδονικού ρυθμού, από αυτά που κτίσθηκαν τον 18ο και 19ο αιώνα.
Στα παραδοσιακά σοκάκια του Βελβεντού
Ευρύχωρα, δίπατα σπίτια, τετράριχτες στέγες, περίτεχνα κρεμαστά ξύλινα ζωνάρια που δένουν τους τοίχους, χαγιάτια και βαριές αυλόπορτες, σκιαγραφούν την έντονη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία αυτού του ξεχωριστού οικισμού.
Ξεχωριστή αναφορά θα πρέπει να γίνει για τους ναούς και τα μοναστήρια της περιοχής που κοσμούν την πόλη, αλλά και τις κοντινές εξοχικές τοποθεσίες. Ιδιαίτερα αξιόλογες είναι οι άφθονες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, όπως αυτή του Αγίου Μηνά (12ος αι.), ο Άγιος Νικόλαος (16ος αι.), ο Άγιος Γεώργιος (Τσιτσιρίκη) με θαυμάσιες τοιχογραφίες του 13ου αι. και η περίφημη τρίκλιτη βασιλική της Κοίμησης της Θεοτόκου (αρχές 19ου αι.).
Οπωσδήποτε θα πρέπει να επισκεφθείτε το πλήρως ανακαινισμένο αρχοντικό «Κώστα», που φιλοξενεί τη συλλογή του Λαογραφικού Μουσείου (24643-50300).
Ολόγυρα απλώνεται η ζωογόνα φύση των Πιερίων που εκδηλώνεται με πυκνή βλάστηση, περιβόλια και κελαριστά νερά, τα οποία θαρρείς και αναπηδούν από παντού, στη βιασύνη τους να σμίξουν με αυτά της λίμνης του Πολυφύτου.
Προτάσεις για σύντομες εξερευνήσεις στη φύση
Στον καταρράκτη Σκεπασμένο: Από το Βελβεντό ζητήστε να σας δείξουν δρόμο για την τοποθεσία «Στο Σκεπασμένο», που βρίσκεται στο κατάφυτο από πλατάνια και ιτιές ρέμα της Λάφιστας. Ο τόπος είναι διαμορφωμένος και φιλικός στον επισκέπτη με σημαδεμένα μονοπάτια, κιόσκια και παγκάκια.
Στη δροσιά του βουνού: Η τοποθεσία Μετόχι με τα άφθονα πηγαία νερά βρίσκεται λίγο ψηλότερα από το κέντρο του Βελβεντού και αποτελεί προσφιλή τοποθεσία αναψυχής για ντόπιους και επισκέπτες. Υπάρχει αναψυκτήριο και εστιατόριο.
Στο βουνίσιο Καταφύγι: Από το Μετόχι ξεκινά ένας καλός, αλλά έντονα ανηφορικός, ασφαλτοστρωμένος δρόμος με αλλεπάλληλες φουρκέτες που κερδίζοντας συνεχώς υψόμετρο, φέρνει τους ενδιαφερόμενους στα υψίπεδα των Πιερίων, ενώ καταλήγει στο χωριό Καταφύγιο, σε ύψος 1.450 μέτρων (23 χλμ. από Βελβεντό). Εδώ υπάρχουν ταβέρνες και υποδομές για διαμονή.
Μια ορεινή διαδρομή που αξίζει να κάνετε: Από το Βελβεντό ακολουθήστε τον δρόμο για το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, πιθανόν κτίσμα του 1662, που βρίσκεται σε ύψος 950 μέτρων. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα χωριά Πλατανόρεμα και Παλιογράτσανο, που βρίσκονται ανάμεσα στα Σέρβια και στο Βελβεντό, σε σημεία με εξαίσια θέα.
📌 Πού θα μείνετε
Βελβεντό:
Ξενοδοχείο «Αγνάντι», τηλ. 24640 49002, https://www.agnanti-hotel.gr/
«Εννέα Μούσες», τηλ. 24640 49012
Σέρβια:
«Hotel Kastro», τηλ. 24640 22992, https://hotelkastro.business.site/
Νεράιδα:
«Vai guesthouse», τηλ. 694 4267330, www.visitneraida.gr/vai-guesthouse-neraida
«Neraida», τηλ. 694 2408318
Δελτίο Τύπου για το διήμερο σεμινάριο με θέμα “Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στο Βελβεντό: Δημιουργώντας ένα δίκτυο συνεργατικού διαλόγου”
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στο Βελβεντό:
Δημιουργώντας ένα δίκτυο συνεργατικού διαλόγου
21-22/03/2022
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου 2022 το διήμερο σεμινάριο που διοργάνωσε ο Δήμος Βελβεντού στο Πνευματικό Κέντρο. Η επιμορφωτική αυτή εκδήλωση είχε ως βασικό στόχο να βελτιώσει τις δεξιότητες των επαγγελματιών που εμπλέκονται στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου και να τροφοδοτήσει έναν εποικοδομητικό διάλογο για την επόμενη μέρα του τουρισμού στην περιοχή.
Την επιστημονική ευθύνη του διαδραστικού σεμιναρίου είχαν η Δρ. Μαρία Αλεμπάκη, Εντεταλμένη Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, Σύμβουλος Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.
Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου (Δευτέρα 21.03.22), ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου παρουσίασε τους στόχους της εκδήλωσης και τις προτεραιότητες του Δήμου στον τομέα του Τουρισμού. Στη συνέχεια, ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας παρουσίασε την εισήγηση με θέμα: «Προσιτές τεχνικές του management και του marketing στην υπηρεσία μιας μικρής επιχείρησης του Βελβεντού: Αγροδιατροφή – Εστίαση – Τουρισμός», η οποία επικεντρώθηκε στις εξής θεματικές:
Ακολούθως, εφαρμόστηκε η συμμετοχική μέθοδος World Café, η οποία αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ζωντανού δικτύου διαλόγου και στην ενίσχυση του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων. Οι επαγγελματίες του Τουρισμού και της εστίασης, οργανωμένοι/ες σε μικρές ομάδες, αντάλλαξαν γραπτώς τις απόψεις τους, με αφορμή διάφορα ερωτήματα που τέθηκαν από τους δύο εισηγητές. Η πρώτη μέρα έκλεισε με μια γόνιμη συζήτηση σχετικά με τις κρίσιμες προϋποθέσεις για την εδραίωση ενός βιώσιμου προτύπου τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή.
Τη δεύτερη μέρα (Τρίτη 21.03.22), η Δρ. Μαρία Αλεμπάκη παρουσίασε την εισήγηση με γενικό τίτλο: «Για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη λιγότερο ευνοημένων περιοχών», η οποία εστίασε στα εξής θέματα:
Ακολούθησαν τρεις παρουσιάσεις από επαγγελματίες της Δυτικής Μακεδονίας, με τη μορφή μελέτης περιπτώσεων (case study):
Ο Ηλίας Γκιόζης, μάγειρας στο Εστιατόριο Κοντοσώρος, ο Γιάννης Σουμπάσης, ιδιοκτήτης του Wine Bar Αέροινο και ο Ιορδάνης Τσενεκλίδης από τους Nomade et Sauvage ανέλυσαν παραδείγματα καλών πρακτικών από την εμπλοκή τους με το χώρο της εστίασης και της φιλοξενίας, τονίζοντας την αναγκαιότητα για δικτύωση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων στην αλυσίδα αξίας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση των εκπροσώπων του Δήμου για ανάληψη παρόμοιων πρωτοβουλιών, οι οποίες ενισχύουν συμμετοχικές διαδικασίες και θέτουν τις βάσεις για τον στρατηγικό σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης στο Βελβεντό.
1ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας Βελβεντού “Το Βουνό των Πιερίων”
1ος Διαγωνισμός φωτογραφίας Βελβεντού
«Το Βουνό των Πιερίων»
Ο Δήμος Βελβεντού σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν τον 1ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας Βελβεντού με θέμα το Βουνό των Πιερίων.
Ο φωτογραφικός διαγωνισμός είναι μια ευκαιρία να ξεφύγουμε από τα προβλήματα της επικαιρότητας, να ζήσουμε μοναδικές στιγμές μέσα στη φύση, να μεταδώσουμε τη θετική μας ενέργεια μας, να φωτογραφίσουμε και να εκτιμήσουμε ξανά τις μικρές χαρές της ζωής!
Σκοπός του διαγωνισμού
Σκοπός του φωτογραφικού διαγωνισμού είναι ο φακός του κάθε διαγωνιζόμενου να εκφράσει μια μοναδική στιγμή στο βουνό των Πιερίων. Θέλουμε μέσα από τον φακό σας, η επιβλητική ομορφιά των Πιερίων να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.
Πάρτε μέρος
Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι λάτρεις της φωτογραφίας (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα απαραίτητα εφόδια είναι μία φωτογραφική μηχανή ή ένα smartphone και πολύ φαντασία!
Αναλυτικά οι κατηγορίες του διαγωνισμού, οι όροι και οι προϋποθέσεις:
Υποβολή συμμετοχής
Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με τρεις (3) έγχρωμες ή ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Η κάθε φωτογραφία θα πρέπει να είναι σε μορφή jpg (with exif data απαραιτήτως) και το αρχείο να φέρει το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου και διαδοχική αρίθμηση 1, 2, 3. (π.χ Γιώργος Ιωάννου_1, Γιώργος Ιωάννου_2, Γιώργος Ιωάννου_3.). To email που θα στείλετε θα πρέπει να έχει θέμα «1ος Διαγωνισμός φωτογραφίας Βελβεντού».
Υποβολή συμμετοχών στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 31 Μαΐου 2022.
Βραβεία κριτικής επιτροπής Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων ΚΔ Μακεδονίας
Ειδική κατηγορία: Βραβείο Κοινού
Η φωτογραφία με τα περισσότερα Like κερδίζει
Για συμμετοχή στην ειδική κατηγορία «Βραβείο Κοινού», η διαδικασία είναι απλή:
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών, 1-3 Ιουλίου, στο Βελβεντό
Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί τις ημερομηνίες 1-3 Ιουλίου 2022 στο Βελβεντό Κοζάνης. Το φεστιβάλ διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» και θα συμμετάσχουν σε αυτό χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών έχει σαν σκοπό να καθιερωθεί και εδραιωθεί σαν θεσμός, με κύριους στόχους την προαγωγή της χορωδιακής μουσικής, την ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου και την καλλιέργεια του μουσικού αισθήματος. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η διάδοση, η προβολή και η ανύψωση της χορωδιακής μουσικής, που συμβάλλει στην ανάπτυξη, την καλλιέργεια και την προβολή της μουσικής, μέσω της συνεργασίας των χορωδιών.
Η Τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την 1 Ιουλίου 2022, ώρα 19:00, στο Ανοιχτό Θέατρο του Αθλητικού κέντρου Βελβεντού.
Πρόγραμμα Φεστιβάλ
Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022: Χορωδίες παιδικών, εφηβικών & νεανικών τμημάτων
Σάββατο 2 Ιουλίου 2022: Χορωδίες ενηλίκων
Κυριακή 3 Ιουλίου 2022: Σεμινάριο
Με τιμή
το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Μουσικής
«Βελβεντινές Φωνές»
Υπο την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
Δήμος Βελβεντού: Διακοπή νερού λόγω βλάβης στον εξωτερικό αγωγό νερού στο βουνό πέρα από τον Μπιτζινίσιο
Υπάρχει μεγάλη βλάβη στον εξωτερικό αγωγό νερού στο βουνό πέρα από τον Μπιτζινίσιο. Το συνεργείο του Δήμου προσπαθεί από το πρωί να εντοπίσει το σημείο της βλαβης, αλλά μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατό λόγω της μεγάλης χιονοκάλυψης.
Απόψε θα υπάρχει διακοπή νερού στο Βελβεντού από το απόγευμα ή τις πρώτες βραδινές ώρες.
Παρακαλούνται οι δημότες να εξασφαλίσουν πόσιμο νερό για τις πρώτες τους ανάγκες.
Δήμος Βελβεντού : Ανακοίνωση για ΤΕΒΑ 30/3/2022
Αρχική Ο Σύλλογος Το Βελβεντό Τα Νέα μας Επικοινωνία Χρήσιμα Τηλέφωνα
Copyright © 2015 - 2022
Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού
Designed by Tech Solutions PC