Σύνδεση

Σύνδεση

Kozani Youth Fest 2022 - Το πρώτο Φεστιβάλ Νεολαίας έρχεται στην Κοζάνη και ρωτάει τους Νέους "Εσύ είσαι ενημερωμέν@;


Kozani Youth Fest 2022

Το Φεστιβάλ Νεολαίας Κοζάνης 2022 - Kozani Youth Fest 2022" με τον τίτλο Εσύ είσαι ενημερωμέν@; συντονίζεται από την Οργάνωση Νεολαίας "GO Alive" στα πλαίσια του εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 με στόχο την ενδυνάμωση, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των Νέων! Τοπικοί φορείς και όχι μόνο συμπράττουν στην τριήμερη εκδήλωση και προσκαλούν όλους τους Νέους της περιοχής να γνωριστούν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους.

Το τριήμερο Φεστιβάλ Νεολαίας πραγματοποιείται στα πλαίσια του εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 και θα διεξαχθεί στηn Kοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης ενώ έχει ως στόχο την ενδυνάμωση, την ενημέρωση αλλά και τη ψυχαγωγία των Νέων.

Περιλαμβάνει 4 θεματικές ενότητες:

1/. Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση:
Στόχος είναι να ενημερωθούν οι νέοι και να ενσωματώσουν στην καθημερινότητά τους καλές πρακτικές που θα ενισχύσουν την προστασία και τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος αλλά παράλληλα θα τους δοθούν εργαλεία και χρήσιμες πληροφορίες που θα τους καθοδηγήσουν στον ψηφιακό κόσμο.

2/. Προαγωγή ευκαιριών για τους νέους:
Στόχος μας είναι να ενημερωθούν οι νέοι για τις ευκαιρίες που μπορεί να τους προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι συνεργαζόμενοι φορείς. Η δράση αυτή θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία ώστε οι νέοι να έρθουν σε επαφή με τοπικούς οργανισμούς και φορείς της κοινωνίας που θα είναι χρήσιμοι για την προσωπική αλλά και επαγγελματική τους εξέλιξη.

3/. Ενσωμάτωση των προοπτικών της νεολαίας στις πολιτικές της Ένωσης:
Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει με μια ανοικτή συζήτηση νεολαίας την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στη Δημτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, τα αποτελέσματα της οποίας θα προωθηθούν ως αναφορά σε όργανα της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

4/. Ενεργοί και Υπεύθυνοι Πολίτες:
Τέλος, ολόκληρη η διεξαγωγή του φεστιβάλ, το οποίο έχει διοργανωθεί και συντονιστεί από μία πολυπληθής ομάδα νέων ανθρώπων, αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για να προωθηθεί η ενεργός και υπεύθυνη συμμετοχή μας καθώς επίσης και η διάδοση της αξίας της ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσα από τυπικές αλλά και άτυπες μορφές μάθησης μεταξύ ομοτίμων (peer learning)


Kozani Youth Fest 2022 poster

  • Η ΑΝΚΟ και το Εnterprise Europe Networkθα πραγματοποιήσουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ το workshop "Επιχειρώ στον Τόπο μου! Μάθε πώς @ANKO"το | Σάββατο 24/9 και ώρα 13.00
  • Aν σας ενδιαφέρει Δηλώστε Συμμετοχή εδώ : goalive.eu/kozaniyouthfest

Το "Kozani Youth Fest" συντονίζεται από τον Οργανισμό Νεολαίας GO Alive και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 #eyy2022 και υπό την αιγίδα του ΙΝεΔιΒιΜ (Erasmus+/Τομέας Νεολαίας, Ευρωπαϊκό Σώμα ΑλληλεγγύηςEurodesk, Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων) στα πλαίσια της καμπάνιας &Time To Move


Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, o Οργανισμός Αθλητισμού - Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ και η ΑΝΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ μαζί με το Enterprise Europe Network.

Συνεργαζόμενοι φορείς είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το CluBE (Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας), η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης και το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας - Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας.

 

 

 

Πηγή

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο?

Στείλτε μας τα σχόλια σας!

(Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται)

Ώρα

ΚΑΙΡΟΣ

13.49°C

Βελβεντός

Broken Clouds Humidity: 54%
Wind: 0 M/S

Ημερολόγιο

November 2023
Mo Tu We Th Fr Sa Su
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Αρχική       Ο Σύλλογος      Το Βελβεντό      Τα Νέα μας       Επικοινωνία         Χρήσιμα Τηλέφωνα

 

  Copyright © 2015 - 2023   
     Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού     

                                                                   
 Designed by  
Tech Solutions PC