Σύνδεση

Σύνδεση

Σεμινάρια για τις επιχειρήσεις εστίασης, τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα διοργανώνει η Εταιρία Τουρισμού με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά


seminaria tourismos ditikis makedonias

Με σκοπό την υποστήριξη των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων, η Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει ένα σεμιναριακό διήμερο στο διάστημα 17-18 Δεκεμβρίου στην Καστοριά. Σε αυτό θα παρουσιαστούν συνολικά τρία εντατικά και άκρως πρακτικά σεμινάρια που απευθύνονται αφενός σε ιδιοκτήτες και στελέχη ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων άλλης μορφής και αφετέρου σε επαγγελματίες της εστίασης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ όσοι κάνουν εγγραφή κατά την προσέλευσή τους στο χώρο κάθε σεμιναρίου θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Τόπος διεξαγωγής και των τριών σεμιναρίων είναι το Ξενοδοχείο Λιμναίον στην Καστοριά.

Συγκεκριμένα, θα προσφερθούν στους τουριστικούς επαγγελματίες της Δυτικής Μακεδονίας τα εξής σεμινάρια.

Το πρώτο σεμινάριο με τίτλο «Direct Booking Masterclass: Αύξηση των απευθείας κρατήσεων σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου, με ώρα έναρξης στις 17:00. Σε αυτό το εντατικό και άκρως πρακτικό σεμινάριο θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι μέθοδοι που μπορούν να υιοθετήσουν τουριστικά καταλύματα κάθε μορφής – όπως λ.χ. ξενοδοχεία, βίλες, διαμερίσματα και καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης – προκειμένου να αυξήσουν τις απευθείας κρατήσεις, να μειώσουν την εξάρτησή τους από τα παραδοσιακά κανάλια διανομής (tour operators, OTAs) και να βελτιώσουν αισθητά την κερδοφορία τους. Θα παρουσιαστούν τα κατάλληλα διαδικτυακά και λοιπά εργαλεία του μάρκετινγκ και θα αναλυθεί το «DirectBooking Decagon», μια μεθοδολογία δέκα σημείων για την αύξηση των απευθείας κρατήσεων.

Το σεμινάριο απευθύνεται:

  • σε ιδιοκτήτες και ιδιοκτήτριες ξενοδοχείων, βιλών, διαμερισμάτων και τουριστικών καταλυμάτων άλλης μορφής
  • σε διευθυντικά στελέχη ξενοδοχείων
  • σε στελέχη πωλήσεων, κρατήσεων και μάρκετινγκ
  • σε όλους όσους ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στον τομέα των πωλήσεων και ευρύτερα του μάρκετινγκ.

Τη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, και ώρα έναρξης στις 10:00 π.μ. ακολουθεί το δεύτερο σεμινάριο με τίτλο «Restaurant Management Masterclass: Κερδοφόρος λειτουργία επιχειρήσεων εστίασης». Σε αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε κρίσιμες πτυχές της διοίκησης εστιατορίων όπως η ανάπτυξη του κατάλληλου concept για μια επιχείρηση εστίασης, το branding, η σχεδίαση του μενού ως κύριου εργαλείου πώλησης στην εστίαση, η βελτίωση της διαδικασίας παραγγελιοληψίας, οργανωτικά και εμπορικά θέματα σχετικά με τα προσφερόμενα πιάτα, η εμπορική πολιτική που εφαρμόζουν τα εστιατόρια και ο σχεδιασμό μάρκετινγκ. Επίσης θα παρουσιαστούν οι νέες τεχνολογικές εφαρμογές που πλέον προσφέρονται σε επιχειρήσεις εστίασης.

Το σεμινάριο απευθύνεται:

  • σε ιδιοκτήτες και ιδιοκτήτριες επιχειρήσεων εστίασης κάθε μορφής όπως λ.χ. εστιατόρια, ταβέρνες, καφενεία, μεζεδοπωλεία, επιχειρήσεις που πωλούν streetfood κοκ.
  • στα διοικητικά στελέχη των επιχειρήσεων εστίασης συμπεριλαμβανομένων των σεφ
  • σε όλους όσους ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στον τομέα των πωλήσεων και ευρύτερα του μάρκετινγκ.

Το τρίτο σεμινάριο με τίτλο «Hotel Quality MasterclassΒελτίωση ποιότητας στις υπηρεσίες φιλοξενίας» έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, και ώρα έναρξης στις 17:00. Εδώ η έμφαση θα δοθεί σε πρακτικούς τρόπους ποιοτικής αναβάθμισης ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων άλλης μορφής, καθώς θα αναλυθούν οι ποιοτικές προδιαγραφές για τις επιμέρους πτυχές της ξενοδοχειακής εμπειρίας. Αυτές περιλαμβάνουν την άφιξη των πελατών στο κατάλυμα αλλά και την περίοδο μεταξύ κράτησης και άφιξης, το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο, το πρωινό κ.ά. Επίσης θα εξεταστούν συχνά λάθη που γίνονται από πλευράς των τουριστικών καταλυμάτων και οι τρόποι αποφυγής τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται:

  • σε ιδιοκτήτες και ιδιοκτήτριες ξενοδοχείων, βιλών, διαμερισμάτων και τουριστικών καταλυμάτων άλλης μορφής
  • σε διευθυντικά στελέχη ξενοδοχείων
  • σε όλους όσους ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στον τομέα της φιλοξενίας.

Εισηγητής των τριών σεμιναρίων είναι ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, ο οποίος θα διαφωτίσει αυτά τα επίκαιρα θέματα με τρόπο ιδιαίτερα ζωντανό, χρησιμοποιώντας πολλές δεκάδες παραδείγματα και βέλτιστες πρακτικές από επιχειρήσεις τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας έχει υλοποιήσει έργα μάρκετινγκ, σχεδιασμού τουριστικής πολιτικής και επικοινωνιακές ενέργειες παγκόσμιας εμβέλειας σε συνολικά 35 χώρες. Από το 2014 ο Δ. Κούτουλας εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου διδάσκει τα μαθήματα Διοίκηση Ξενοδοχείων, Διοίκηση Τουριστικών Οργανισμών, Τουριστικό Μάρκετινγκ και Μάρκετινγκ Υπηρεσιών. Έχει επίσης διδάξει σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Κύπρου και της Νότιας Αφρικής, ενώ έχει διενεργήσει σεμινάρια για διευθυντικά και ανώτερα στελέχη ξενοδοχείων καθώς και τουριστικών και δημοσίων οργανισμών σε εννιά χώρες. Έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε εκατοντάδες επιχειρηματικά και τουριστικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Δείτε τις προσκλήσεις εδώ και εδώ

 

Για τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Βελβεντού

logo final with bold text white1979x1746

 

 

 Πηγή

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο?

Στείλτε μας τα σχόλια σας!

(Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται)

Ώρα

ΚΑΙΡΟΣ

24.49°C

Βελβεντός

Clear Sky Humidity: 40%
Wind: NNW at 2.57 M/S

Αρχική       Ο Σύλλογος      Το Βελβεντό      Τα Νέα μας       Επικοινωνία         Χρήσιμα Τηλέφωνα

 

  Copyright © 2015 - 2024   
     Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού     

                                                                   
 Designed by  
Tech Solutions PC