Σύνδεση

Σύνδεση

Το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 το Παιδικό – Εφηβικό τμήμα Μουσικοχορευτικής παράδοσης του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» συμμετείχε στο 5ο Σαραρίμ

5ο sararim

Το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 το Παιδικό – Εφηβικό τμήμα Μουσικοχορευτικής παράδοσης του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» συμμετείχε στο 5ο Σαραρίμ, Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ ελληνικών παραδοσιακών χορών του συλλόγου Βορεάδων. Το φεστιβάλ αυτό πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Ναύαρχος Βότσης» Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

            Συμμετείχαν παιδικά και εφηβικά χορευτικά παραδοσιακών χορών από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

5ο sararim

            Τα κορίτσια του τμήματος Μουσικοχορευτικής παράδοσης στην πρώτη τους εμφάνιση εκτός Βελβεντού, παρουσίασαν ένα δείγμα της παράδοσης του Βελβεντού. Φορώντας τις εντυπωσιακές παραδοσιακές φορεσιές, τους καπλαμάδες, τραγούδησαν και χόρεψαν με την καθοδήγηση του άξιου δασκάλου του τμήματος κου Γκόγκου Γιάννη.

            Ξεκίνησαν με το «Συγκαθιστό» χορό τραγουδώντας τον και χορεύοντάς τον με τη συνοδεία ντεφιού και συνέχισαν με τραγούδια βελβεντινά. Τα κορίτσια καθήλωσαν το κοινό τραγουδώντας και χορεύοντας αρμονικά. Άλλωστε τα ίδια παιδιά   αποτελούν και τα μέλη της παιδικής και εφηβικής χορωδίας του συλλόγου μας. Καταχειροκροτήθηκαν από το ενθουσιώδες και πολυπληθές κοινό που παρακολουθούσε τις αρμονικές κινήσεις τους και τις μελωδικές φωνές τους.

5ο sararim

            Συγχαίρουμε τα παιδιά που συμμετέχουν στο τμήμα και ασχολούνται με την παράδοση, την οποία και προβάλλουν. Ευχαριστούμε τον κο Γκόγκο Γιάννη για την αξιόλογη δουλειά που κάνει, ώστε να παρουσιάζεται το άρτιο θέαμα που παρακολουθήσαμε, καθώς και τους γονείς που συνοδεύουν και εμπιστεύονται τα παιδιά στο σύλλογό μας.

            Με όρεξη και μεράκι πάμε γι’ άλλα, παιδιά, κι ο σύλλογος θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σας.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του

Συλλόγου Φίλων Μουσικής

«Βελβεντινές Φωνές»

 

Πηγή

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο?

Στείλτε μας τα σχόλια σας!

(Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται)

Ώρα

ΚΑΙΡΟΣ

12.49°C

Βελβεντός

Broken Clouds Humidity: 100%
Wind: NNW at 2.06 M/S

Ημερολόγιο

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Αρχική       Ο Σύλλογος      Το Βελβεντό      Τα Νέα μας       Επικοινωνία         Χρήσιμα Τηλέφωνα

 

  Copyright © 2015 - 2023   
     Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού     

                                                                   
 Designed by  
Tech Solutions PC