Σύνδεση

Σύνδεση

Μετάφραση

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Πρωτοβουλία του Δήμου Βελβεντού: 
Γευστική, παραδοσιακή Μαρμελάδα Ροδάκινο

 
jam velventou

Στο Βελβεντό, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το συνεταιριστικό κίνημα, την καλλιέργεια και την παραγωγή των φημισμένων ροδάκινων, η παρασκευή μαρμελάδας ήταν και συνεχίζει να αποτελεί παράδοση και μια αγαπημένη καλοκαιρινή ασχολία σε κάθε νοικοκυριό. Ταυτόχρονα αποτελούσε μια δημοφιλή δράση στο πλαίσιο της Γιορτής Ροδάκινου και πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, οι οποίοι μπορούσαν να δουν τη διαδικασία αλλά και να δοκιμάσουν το γευστικό αποτέλεσμα (κατά προτίμηση πάνω σε ψωμί και συνδυασμένο με τυρί φέτα).

Οι περιορισμοί που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού δεν επιτρέπουν δυστυχώς τη διοργάνωση πολυπληθών εκδηλώσεων, όπως η Γιορτή Ροδάκινου. Επιθυμία μας ήταν ωστόσο να διατηρήσουμε την παράδοση που δημιουργήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια κι έτσι αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια συνδυαστική δράση, στην οποία οι γυναίκες του Βελβεντού θα παρασκεύαζαν την μοναδική μαρμελάδα – ροδάκινο για καλό σκοπό.

Η πρωτοβουλία και το κάλεσμα έγινε από τον Δήμο Βελβεντού και το Κοινωνικό Συσσίτιο Βελβεντού, το οποίο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων & Κοζάνης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 και η μαρμελάδα θα καλύψει τις ανάγκες των ωφελούμενων του Κοινωνικού Συσσιτίου, ενώ ένα μέρος της θα προσφερθεί στο Γηροκομείο Κοζάνης.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς ¨ΑΣΕΠΟΠ¨ &  ¨ΔΗΜΗΤΡΑ¨ και τους τοπικούς παραγωγούς που πρόσφεραν τα ροδάκινα καθώς και ανώνυμες συντοπίτισσές μας, οι οποίες προσέφεραν την ζάχαρη και βάζα συσκευασίας καθώς και όλους, όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και αφιέρωσαν τον χρόνο τους, τις γνώσεις τους και την ενέργειά τους, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η επιτυχία αυτής της εθελοντικής δράσης.

 

jam_velventou_1.jpg
jam_velventou_2.jpg
jam_velventou_3.jpg
previous arrow
next arrow
jam_velventou_1.jpg
jam_velventou_2.jpg
jam_velventou_3.jpg
previous arrow
next arrow
Shadow
Πηγή

Πως σας φάνηκε το άρθρο?

Στείλτε μας τα σχόλια σας!

(Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται)

Ώρα

ΚΑΙΡΟΣ

20.34°C

Βελβεντός

Clear Sky Humidity: 54%
Wind: SW at 2.87 M/S

Ημερολόγιο

September 2021
Mo Tu We Th Fr Sa Su
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Αρχική       Ο Σύλλογος      Το Βελβεντό      Τα Νέα μας       Επικοινωνία         Χρήσιμα Τηλέφωνα

 

    Copyright © 2015 - 2021    
     Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού     

                                                                   
 Designed by  
Tech Solutions PC