Σύνδεση

Σύνδεση

Η χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής “Βελβεντινές Φωνές” για τη συμμετοχή στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Λυδικού Ωδείου Θεσσαλονίκης


4o festival lirikis thessaloniki2 1 80

Η χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές», αποτελούμενη από ενήλικες και παιδιά, πήρε μέρος στις 26 Νοεμβρίου 2023, στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών, που πραγματοποίησε το Λυδικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στο Καραπάντζειο Θέατρο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Θεσσαλονίκης. Σ’ ένα θέατρο – στολίδι για τη συμπρωτεύουσα.

            Το φεστιβάλ ήταν τριήμερο και συμμετείχαν 25 χορωδίες. Η χορωδία μας πήρε μέρος την τρίτη μέρα παρουσιάζοντας ένα μικρό χορωδιακό πρόγραμμα αποτελούμενο απ’ τα εξής τραγούδια: «Αγάπη βουρκωμένη», «Είχα φυτέψει μια καρδιά», «Όταν ανθίζουν πασχαλιές» και «Άσπρο περιστέρι». Ασφαλώς, μαζί μας ήταν και η ορχήστρα του συλλόγου αποτελούμενη απ’ τον Καλέα Λάζαρο στο πιάνο, δάσκαλο του συλλόγου, Παπασπανό Μανώλη στην κιθάρα, Γκουλτζή Νίκο στο ακορντεόν, Μιτλιού Ανατολή και Καραχίτου Ιωάννα στο φλάουτο. Η χορωδία ερμήνευσε τα τραγούδια με εξαιρετικό τρόπο με την καθοδήγηση της άξιας και ακούραστης μαέστρου Παπά Αλεξάνδρας. Το Καραπάντζειο θέατρο Θεσσαλονίκης πλημμύρισε από βελούδινες, μελωδικές βελβεντινές φωνές. Η υπέροχη τετράφωνη χορωδία μας μάγεψε το κοινό της πόλης, που ενθουσιάστηκε και το έδειξε έμπρακτα. Οι Θεσσαλονικείς την καταχειροκρότησαν και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μας παρότρυναν να συνεχίσουμε και στο μέλλον αυτή τη συλλογική προσπάθεια.


4o festival lirikis thessaloniki

            Φάνηκε καθαρά ότι η χορωδία ξεδίπλωσε τις αρετές της κι έδειξε ότι βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Αναδείξαμε και πάλι, με τον καλύτερο τρόπο, τη χορωδιακή μας μουσική. Ο πολιτισμός του Βελβεντού έλαμψε στη Θεσσαλονίκη.

            Μέσ’ απ’ αυτήν τη συνεύρεση τόσων χορωδιών  στο φεστιβάλ προκύπτουν και πολλά θετικά για όλους μας. Η ανάμειξη και μόνο πολλών χορωδιών σημαίνει πρόοδο. Έχουμε γίνει και γινόμαστε όλο και περισσότερο γνωστοί σ’ όλο το Πανελλήνιο. Πολλές ήταν οι γνωριμίες μ’ άλλες χορωδίες, που εξέφρασαν και την πεποίθηση ότι του χρόνου θα ήθελαν να πάρουν μέρος στο φεστιβάλ του συλλόγου.

– Να ευχαριστήσουμε γι’ άλλη μια φορά όλους τους χορωδούς που συμμετείχαν στο φεστιβάλ μαζί με τη μαέστρο μας Παπά     Αλεξάνδρα την οποία στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις.

– Τα μέλη  της ορχήστρας Καλέα Λάζαρο, Παπασπανό Μανώλη, Γκουλτζή Νίκο, Μιτλιού Ανατολή και Καραχίτου Ιωάννα.

– Τους γονείς των παιδιών που συμμετείχαν στην αποστολή για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν.

– Τέλος, να ευχαριστήσουμε την επιτροπή του φεστιβάλ και ιδίως την κα  Νατάσα Ιγνατιάδου, που μας προσκάλεσε και μας     έδωσε την ευκαιρία να πάρουμε μέρος σ’ αυτήν τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού.

            Με γνώση και εμπειρία επιστρέψαμε στο Βελβεντό.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Φίλων Μουσικής  «Βελβεντινές Φωνές»

 

 

Πηγή

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο?

Στείλτε μας τα σχόλια σας!

(Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται)

Αρχική       Ο Σύλλογος      Το Βελβεντό      Τα Νέα μας       Επικοινωνία         Χρήσιμα Τηλέφωνα

 

  Copyright © 2015 - 2023   
     Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού     

                                                                   
 Designed by  
Tech Solutions PC