Σύνδεση

Σύνδεση

Δ. Μακεδονία: Αναβάλλεται η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα την ενημέρωση για τη Γέφυρα Σερβίων


gefira serviwn 9


Αναβάλλεται το προγραμματισμένο θέμα συζήτησης-ενημέρωσης για την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας,

Η αναβολή αποφασίστηκε καθώς δεν θα μπορούσαν να παραβρεθούν, λόγω άλλων, ανειλημμένων υποχρεώσεων οι επιστήμονες που έχουν αναλάβει το έργο της αποκατάστασης της γέφυρας.

Ωστόσο όπως ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης Δυτική Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, από χθες ξεκίνησαν και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος της εβδομάδας, οι εργασίες της τρίτης φάσης αποκατάστασης, της γέφυρας, με τη θωράκισή της με μεταλλικές πλάκες.

Θα ακολουθήσει η τέταρτη φάση που αφορά στις παρεμβάσεις στους τένοντες και η πέμπτη φάση που έχει να κάνει με τις δοκιμαστικές φορτίσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί η αντοχή της γέφυρας. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, στα τέλη Μαΐου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα για όλα τα οχήματα.

Στο διάστημα αυτό θα εκτελεστούν παράλληλα και εργασίες στεγανοποίησης στα πρώτα 400 μέτρα της Γέφυρας από την Κοζάνη προς Σέρβια, προκειμένου να μην υπάρχουν διαβρώσεις.

 

 

 

Πηγή

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο?

Στείλτε μας τα σχόλια σας!

(Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται)

Αρχική       Ο Σύλλογος      Το Βελβεντό      Τα Νέα μας       Επικοινωνία         Χρήσιμα Τηλέφωνα

 

  Copyright © 2015 - 2024   
     Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού     

                                                                   
 Designed by  
Tech Solutions PC