Σύνδεση

Σύνδεση

Το Βελβεντό καθίσταται ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της ΠΕ Κοζάνης σε σχέση με την πρωτεύουσα του Νομού
(Tου Κοσμά Λάλιου)


Resize Thea apo Katafigi pros Velventp


Το Βελβεντό μετά τις τελευταίες εξελίξεις (απαγόρευση κυκλοφορίας από την υψηλή γέφυρα των Σερβίων) καθίσταται ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της ΠΕ Κοζάνης σε σχέση με την πρωτεύουσα του Νομού. Οι 3800 περίπου κάτοικοι του Βελβεντού χρειάζονται (με τις ευνοϊκότερες συνθήκες και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις ) 1 τουλάχιστον ώρα οδήγησης (σε μια βεβαρυμένη κυκλοφοριακά και όχι απόλυτα ασφαλή, κατά την ταπεινή μου άποψη, διαδρομή 54 χιλιομέτρων ) για να φτάσουν στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης. Για τον οικισμό του Καταφυγίου τα χιλιόμετρα είναι 78 και η διάρκεια ταξιδιού 1 ώρα και 45 λεπτά!(Αισιόδοξη πρόβλεψη). Για το Παλαιογράτσανο 63 χιλιόμετρα και 1 ώρα και 14 τουλάχιστον λεπτά. Πιθανότατα αυτοί οι χρόνοι μπορούν να βελτιωθούν απο οχήματα εκτάκτων αναγκών ( π.χ. ασθενοφόρα). Στον δήμο Βελβεντού, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους 4 δήμους της ΠΕ Κοζάνης(Δήμος Κοζάνης, Δημος Εορδαίας, Δήμος Σερβίων και Δήμος Βοΐου) δεν λειτουργεί σε καθημερινή βάση κάποια υγειονομική δομή.
Το Βελβεντό διαθέτει 2θέσιο Περιφερειακό Ιατρείο στο οποίο με ΦΕΚ διορίστηκαν, με εισαγωγικό βαθμό επιμελητή Β’, 2 μόνιμοι ειδικευμένοι ιατροί Γενικής – Οικογενειακής Ιατρικής. Ο πρώτος διορίστηκε προ 15 περίπου ετών (Διευθυντής Ε. Σ. Υ. πλέον) και ο δεύτερος (ο υπογράφων) προ 12 περίπου ετών (Επιμελητής Α’) . Στο Π. Ι. Βελβεντού υπηρετούσε επίσης νοσηλεύτρια αποσπασμένη απο το Κέντρο Υγείας Σερβίων. Τα τελευταία 3 χρόνια το Περιφερειακό Ιατρείο δεν λειτουργεί σε καθημερινή βάση παρά μόνο ελάχιστες ημέρες τον μήνα. Υπήρξαν δε περίοδοι μηνών που έμεινε εντελώς κλειστό.
Οι ιατροί κατα το διάστημα αυτό μετακινήθηκαν για μεγάλα διαστήματα στα ΤΕΠ του Μαμάτσειου και του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, ενώ κατα το υπόλοιπο διάστημα βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο Κέντρο Υγείας Σερβίων. Σήμερα υπό τις δυσμενείς αυτές συνθήκες για τον Δήμο Βελβεντού, γίνονται συζητήσεις για την υγειονομική ενίσχυση και θωράκιση του. Πολλά θα λεχθούν, πολλά θα προταθούν από σχετικούς και μη. Θα είναι όμως υποκριτικό το ενδιαφέρον της Πολιτείας αν δε γίνει σεβαστή η απαίτηση των πολιτών για το αυτονόητο, την επιστροφή των ιατρών του Βελβεντού και την λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου σε καθημερινή βάση.


Velvento apostaseis kozani
 
 

Velvento apostaseis kozani2
 
 

Velvento apostaseis kozani3
 
 
 

 

Πηγή

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο?

Στείλτε μας τα σχόλια σας!

(Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται)

Ώρα

ΚΑΙΡΟΣ

14.49°C

Βελβεντός

Broken Clouds Humidity: 47%
Wind: 0.51 M/S

Ημερολόγιο

November 2023
Mo Tu We Th Fr Sa Su
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Αρχική       Ο Σύλλογος      Το Βελβεντό      Τα Νέα μας       Επικοινωνία         Χρήσιμα Τηλέφωνα

 

  Copyright © 2015 - 2023   
     Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού     

                                                                   
 Designed by  
Tech Solutions PC