Σύνδεση

Σύνδεση

Νέο πρόγραμμα απασχόλησης 280 εκατ. ευρώ για μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις τον Οκτώβριο στη Δ. Μακεδονία


Resize program apasxolisis


Η οικονομική ανάπτυξη και ανάκαμψη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται και αποτυπώνεται μέσα από το πρόγραμμα  της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, βρέθηκε ψηλά στην ατζέντα των επαφών που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Η εξειδίκευση των προγραμμάτων που επικεντρώνονται στην απορρόφηση των κονδυλίων, στη μείωση της ανεργίας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην κατάρτιση ανέργων ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους Προέδρους  Επιμελητηρίων, Παραγωγικών Φορέων, Επιχειρηματιών και Αυτοδιοικητικών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμοδίου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη, Βουλευτών της ΝΔ, Μιχάλη Παπαδόπουλου, Μαρία Αντωνίου και Γιάννη Γιάτσιου, των Δημάρχων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, Λάζαρου Μαλούτα και Παναγιώτη Πλακεντά και του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδα Καλλίρη, ο κ. Παπαθανάσης στάθηκε ιδιαίτερα στα προγράμματα που αφορούν την ενίσχυση υφιστάμενων και νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις περιοχές ΔΑΜ Δυτικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ένα ακόμη πρόγραμμα ύψους 280 εκατ. ευρώ που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και αφορά μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για νέους και για νέες και ταυτόχρονη κατάρτιση του εργατικού δυναμικού της περιοχής.

Έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες και επαφές της Περιφερειακής Αρχής, το πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και την ενίσχυση των επιχειρήσεων στην περιοχή, μέσα από την αναβάθμιση της παραγωγικής τους δραστηριότητας και εν τέλει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.Πηγή

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο?

Στείλτε μας τα σχόλια σας!

(Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται)

Αρχική       Ο Σύλλογος      Το Βελβεντό      Τα Νέα μας       Επικοινωνία         Χρήσιμα Τηλέφωνα

 

  Copyright © 2015 - 2024   
     Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού     

                                                                   
 Designed by  
Tech Solutions PC